Düzce Barosu başkanı Dilber'den BDP’ye 'boykota son verin' çağrısı

Düzce Barosu Başkanı Avukat Ali Dilber, BDP'ye ‘Boykota son verin’ çağrısında bulundu.Düzce Barosu Başkanı Avukat...

Düzce Barosu Başkanı Avukat Ali Dilber, BDP'ye ‘Boykota son verin’ çağrısında bulundu.
Düzce Barosu Başkanı Avukat Ali Dilber, son dönemde artan terör olaylarının endişe verici boyutlara ulaştığını belirterek, "Güvenlik güçlerimize ve sivil halkımıza yönelik bu eylemleri her zaman olduğu gibi bir kez daha kınıyoruz.” dedi.
Yeni anayasa çalışmalarının her kişi ve kurumca önemsenmesi gerektiğine işaret eden Baro Başkanı Dilber, "Birey odaklı hukukun üstünlüğü esasına dayanan, hak ve özgürlükler konusunda çağdaş ülkelerle paralellik arz eden bir Anayasaya şiddetle ve Acilen ihtiyaç bulunmaktadır. Bu anayasanın yapılacağı yer elbette Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Bu nedenle Meclis'in boykot edilmesi, alternatif mekanlar oluşturulması yönündeki eylemleri mazur ve makul görmek asla mümkün değildir. BDP'ye çağrımız boykotuna son vererek Meclis çatısına katılması, anayasa sürecine ve çalışmalarına olumlu katkı vermesidir." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz