Düzce Belediye Başkanı Bayram Gündemi Değerlendirdi

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, halktan gelen şikayetler üzerine parklardaki çay fiyatlarının 75 kuruşu indirildiğini...

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, halktan gelen şikayetler üzerine parklardaki çay fiyatlarının 75 kuruşu indirildiğini söyledi. Bayram, fiyat uygulamasının zabıtalar tarafından kontrol edileceğini belirtti.

İşletmecilerle bir araya gelerek çay fiyatlarında indirime gidildiğini kaydeden Bayram "Bize bugüne kadar gelen bir takım talep ve şikayetler vardı. Düzce şehir merkezinde mülkiyeti Belediyeye ait işletmeciler tarafından çalıştırılan alanlar var. Avni Akyol Parkı, İsmet İnönü Parkı, Düzce Merkezdeki insanların çok yoğunlukla gittiği, yemek yiyip çay içtiği çok önemli alanlar. Bu alanlarda çay fiyatı 1 TL'ydi. Bununla ilgili çeşitli şikayetler alıyorduk. Buradaki işletmeci arkadaşlarımızı çağırdık. Bu şikayetlerin belediye olarak bizi rahatsız ettiğini kendilerine ifade ettik. Çay fiyatlarının 75 kuruş olması gerektiğini söyledik. Onlarda bu konuda olumlu düşündüler. Geçtiğimiz Cumartesi gününden itibaren 75 kuruş olarak uygulanmaya başlandı. Biz kendilerine de söyledik" dedi.

Reklam
Reklam

Çay fiyatının bu şekilde devam edip etmediğini zabıtaları yardımıyla yapacaklarını, işletmecilerin aksi bir davranış içine giremeyeceğini ifade eden Bayram "Bir otokontrol sistemi de olacak. Aksi bir durum olursa vatandaşlar bize şikayetlerini bildirsinler" diye konuştu.

Çayın, Türk kültüründe milli içecek gibi olduğunu söyleyen Bayram "Çay bizim milli içeceğimiz gibi. Nereye gitsek çay içiyoruz, birbirimize çay ısmarlıyoruz. Dolayısıyla insanların da mülkiyeti belediyeye ait olan yerlerde, milli içeceğimiz olan çayı biraz daha uygun şartlarda içebilmesi gerektiğini düşündük. İnşallah bu şekilde devam edecek" dedi.

TOPLU GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Düzce Belediyesi adına İşveren sendikası Yerelsen ve işçiler adına işçi sendikası Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini açıkladı.

Sendika sürecinde herhangi bir problemin olmadığını vurgulayan Bayram "Süreçle ilgili bir durum söz konusu. Ben de bir kez görüşeceğim arkadaşlarla. Çözülmeyecek bir mesele yok. Yüksek hakem ve arabuluculuk süreci var. Biz kendi imkanlarımızı ortaya koyuyoruz, Sendika işçiler adına kendi taleplerini ortaya koyuyor. Bir yerde buluşmak durumundayız" dedi.

Reklam
Reklam

TEK SÖZ TERMİNAL KALDI

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, yerel seçimler öncesinde verdiği terminal sözünün arkasında olduğunu netleştiğinde kamuoyuna açıklama yapacaklarını söyledi.

Terminal ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Başkan Bayram yeri netleştiğinde tüm ayrıntıların açıklanacağını vurguladı.

Kamuoyunda da çok konuşulan henüz başlamadığı tek projelerinin terminal olduğunu ifade eden İsmail Bayram "Aslında projemiz hazır. Ama daha net bir açıklama yapmadık. Bizi takip ediyorsunuz, bizim söylediğimiz şeyin olması lazım. Olmayacak bir şeyi konuşmak bize uygun değil. Netleştikten sonra bazı şeyleri paylaşmak istiyoruz. Terminalle ilgili yer çalışmamız devam ediyor. O da netleşince, hem projeyi, hem detayları, hem şehre sağlayacağı katkıları detaylı olarak kamuoyuyla paylaşacağız. Bunların dışında birşey duyarsanız bizden çıkmış şeyler değildir" şeklinde konuştu.

Bayram, verdiği sözlerle ilgili de bazı çalışmaların sürdürüldüğüne dikkat çekerek " Parklar bunlardan bir tanesi. Bu seneki yatırım programımıza baktığımızda toplam yaptığımız park 36 olacak. Her mahalleye bir park diye yola çıkmıştık, bunu tamamlayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

KÜLTÜR MERKEZİ

Kültür merkeziyle ile ilgili hazırladıkları dosyayı Bakanlığa sunacaklarını söyledi. Kültür Merkezi devrini içeren görüşmeler için önümüzdeki hafta Ankara'ya gideceğini bitirten Başkan Bayram şöyle konuştu: "Kültür merkeziyle ilgili bir dosya hazırlıyoruz. Konu ile ilgili durumu netleştirmek adına muhtemelen önümüzdeki hafta Ankara'ya gideceğiz. İnşallah kalan sürede büyük ölçüde tamamlanacaktır. Önümüzdeki hafta görüşmeler yapılacak. Biz Bakanlığa devir talebinde bulunmuştuk. Onun netleşmesi için dosyamızı hazırlayıp gidiyoruz. Öncesi de Milletvekillerimizle birlikte giderek görüşmelerimizi yapmıştık. Dün de bir görüşmemiz oldu. Önümüzdeki hafta inşallah tekrar gideceğiz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: