Düzce Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü Güven: "

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Güven, Kentsel Dönüşüm Kanunu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Güven, Kentsel Dönüşüm Kanunu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Güven, valilikte düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl yürürlüğe giren Kentsel Dönüşüm Kanunu ile vatandaşların yıkım kredisinden faydalanabileceklerini, projenin 20 yıllık bir dönüşüm projesi olduğunu söyledi.

Düzce'de riskli yapı tespitinde Düzce Belediyesi, İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün bakanlık tarafından lisanslandırıldığını dile getiren Güven, "Düzce Üniversitesi de lisans almış olup, 1 özel firma ile 1 yapı denetim şirketinin lisans başvurusu bulunmaktadır. Vatandaşlarımız binalarının riskli olup olmadığını tespit için müdürlüğümüze de başvurabilir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

6306 sayılı kanunun tespit, yıkım ve konut kredisi ile kira yardımı gibi olanaklar sunduğunu anımsatan Güven, şöyle konuştu:

"Bu krediler bakanlık dönüşüm kredileri hesabından ve bankalar tarafından yapılmaktadır. Kentsel Dönüşüm Kanunu hakkında vatandaşlarımız zaman kaybetmeden binalarının incelenmesi konusunda başvuru yapmaları çağrısında bulunuyorum. Halen yürürlükte olan 7269 sayılı Afet Kanunu kapsamında orta hasarlı olarak tespit edilen konutların aynı kanuna göre durumlarında bir değişiklik bulunmuyor. Ancak bu durumdaki vatandaşlarımız için 6306 sayılı kanun ayrı bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Vatandaşlarımız bu dönüşüme ortak olma noktasında çaba harcamalıdır.

Bu, topyekun bir harekettir. Halkımızdan sorumluluk almalarını bekliyoruz. Zaman afetler sonrası yara sarma zamanı değil, afetler öncesi önlem alma zamanıdır."

Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: