Düzce Cezaevi Açık Ceza İnfaz Kurumuna Dönüştü

Düzce Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Açık Ceza İnfaz Kurumu’na dönüşürken, cezaevinde bulunan 93 hükümlü ve...

Düzce Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Açık Ceza İnfaz Kurumu’na dönüşürken, cezaevinde bulunan 93 hükümlü ve tutuklu ise Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na nakledildi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Düzce Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun, Açık Ceza İnfaz Kurumu’na dönüştüğünü açıkladı.

Bu kapsamda 18 hükümlü ve 75 tutuklu olmak üzere toplam 93 hükümlü ve tutuklunun Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na nakillerinin yapıldığını kaydeden Solmaz, hükümlü ve tutukluların mevzuatta belirlenen aile ve yakınları ile Ramazan Bayramı, haftalık ve aylık açık ve kapalı görüşlerin sevk edildikleri Ceza İnfaz Kurumunda yapılacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Bundan sonra tutuklanacak olan ya da hükmün infazı için Ceza İnfaz Kurumuna alınması gerekenlerin de Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakillerinin yapılacağını bildiren Solmaz, Açık Ceza İnfaz Kurumuna tabi hükümlülerin infazının ise Düzce Açık Ceza İnfaz Kurumunda yapılacağını kaydetti.

Solmaz açıklamasında Çilimli İlçesi’nde yapılması planlanan yeni cezaevine de değindi. T Tipi Ceza İnfaz Kurumu ihalesinin sonuçlandığını dile getiren Solmaz, sözleşme imzalanmasının akabinde yer teslimi yapılacağını ve 1000 Hükümlü ve tutuklunun kapalı ve 220 hükümlünün açık statüsünde olacağı Ceza İnfaz Kurumlarının 2014 yılı içerisinde faaliyete geçmesinin planlandığını anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: