Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı bilgilendirme toplantısı

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığınca 2012 yılı Nisan ayı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığınca 2012 yılı Nisan ayı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Düzce Adalet Sarayı konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, "Denetimli Serbestlik Yasası" kapsamında Düzce ve Akçakoca Kapalı Cezaevi'nden şimdiye kadar 18 hükümlünün tahliye olduğunu bildirdi.

İşlemlerin ardından bu hükümlülerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirildiğini kaydeden Solmaz, "Bunların dışında ikameti Düzce'de olan başka illerdeki 47 hükümlü de yasadan faydalanmak üzere Düzce Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne başvurdu. Bir kişi hariç 46 kişi hakkında 'Denetimli Serbestlik' ile ilgili gerekli işlemleri yaptık. Bunlardan 12'si Düzce'de, 12'si ise Akçakoca'daki kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirildi. Tahliye olan diğer hükümlülerle ilgili işlemler devam ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Solmaz, yasadan faydalanan hükümlülere hiçbir şekilde ücret ödenmeyeceğini vurgulayarak, "Hükümlüler, sadece kamuya vermiş oldukları zararı, kamu adına çalışarak ödeyecek. Şu ana kadar yasadan faydalanan hükümlülerle ilgili de bir problem yaşanmadı. Sistem gayet sağlıklı bir şekilde yürütülüyor" diye konuştu.

Toplantıya, Düzce Baro Başkanı Ali Dilber, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Faruk Şiran ile ilgili daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: