Düzce Fındıklı Aksu Sakinleri Tozdan Kurtulacak

Düzce Merkez’e bağlı Fındıklı Aksu Köyü sakinleri, taş ocağı araçlarının geçişi sırasında oluşan tozdan kurtulacak.Düzce...

Düzce Merkez’e bağlı Fındıklı Aksu Köyü sakinleri, taş ocağı araçlarının geçişi sırasında oluşan tozdan kurtulacak.

Düzce İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu, Fındıklıaksu Köyü’nde bulunan taş ocağını yerinde incelendi.Taş ocağında yapılan araştırma ve incelemeler sonucu hazırlanan komisyon raporu, İl Genel Meclisi’ne sunuldu.

Raporda, taş ocağına giden yolun köy girişinden itibaren yolun sonuna kadar stabilize toprak yol olduğu,ocağa ait büyük nakliye araçlarının bu yolu kullandığı, yoldan kalkan tozun etraftaki ev, ahır ve bitkileri toz içerisinde bıraktığı ifade edildi. Yolun sulama aracı ile sulandığı, ancak soruna çözüm olmadığı ve sulamanın yetersiz olduğu kaydedilen raporda, firma yetkililerinin mevcut yoldan bağımsız ormanlık alandan yeni yol projesi hazırlığı yürüttüğü ve en kısa zamanda bu yeni yol faaliyete geçirilerek, köy halkının mağduriyetinin giderileceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Raporda, firma yetkililerinin yeni ocak yolunun en kısa zamanda yapılarak köy içi yolunun kullanımının terk edilmesi gerektiği ve mevcut yolun daha sık sulanarak köy halkının mağdur edilmemesi konusunda uyarıldıklarına da dikkat çekildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: