Düzce Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Kabaoğlu: "Hava Sıcaklıklarının Bu Yıl Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyretti. Fındık Ürünü Karanfil Oluşturdu Ve Havaların Soğuyup Don Yapması Halinde Bu Ürün Yanacak"

Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, hava sıcaklıklarının bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği için fındığın karanfil

Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, hava sıcaklıklarının bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği için fındığın karanfil oluşturduğunu belirterek, "Havaların soğuyup don yapması halinde bu ürün yanacak. Üreticilerimizin zarara uğramaması için mutlaka 'fındıkta don sigortası' yaptırmasını öneriyorum" dedi.

Kabaoğlu, yaptığı açıklamada, Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün çiftçinin mağdur olmaması adına 5 Mart Salı günü sona erecek olan "fındıkta don sigortası" için cumartesi günleri de hizmet vereceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Kabaoğlu, şöyle konuştu:

"Hava sıcaklıkları bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Fındık ürünü karanfil oluşturdu ve havaların soğuyup don yapması halinde ürün yanacak. Üreticilerimizin zarara uğramaması için mutlaka 'fındıkta don sigortası' yaptırmasını öneriyorum."

Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: