Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ünal'dan inceleme

Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan Ünal, "Halk Elinde Manda Islahı Projesi"nin uygulandığı köylerde inceleme yaptı.

Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan Ünal, "Halk Elinde Manda Islahı Projesi"nin uygulandığı köylerde inceleme yaptı.

Şube müdürleri, veteriner hekimler ve Manda Birliği üyeleri ile Bahçeköy ve Paşakonağı köylerinde incelemelerde bulunan Ünal, manda ahırları ile meraları gezerek üreticilerden bilgi aldı.

Tespitlere göre, kış aylarının çok soğuk ve uzun geçmesi nedeniyle manda ve malak ölümlerinin arttığını bildiren Ünal, "Manda ve malak ölümlerinin ana sebebi, beslenmeden kaynaklanan yetersizlikler ve kötü barınak şartlarıdır. Bunun tekrarlanmaması için önlemleri en kısa sürede alacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Düzce'de mandaların et ve süt veriminin artırılmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını ifade eden Ünal, "İlk olarak yem bitkilerinin üretimini artırarak barınak şartlarını iyileştireceğiz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: