Düzce İgm Ağustos Ayı İkinci Toplantısı Yapıldı

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, özellikle köylerde oluşturulması istenen spor...

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, özellikle köylerde oluşturulması istenen spor alanları için Özel İdare ile birlikte hareket ederek en sağlıklı hizmeti vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Düzce İl Genel Meclisi Ağustos ayı ikinci toplantısına katılan Ömer Faruk Şiran meclis üyelerine köylere birlikte hizmet verme teklifinde bulunarak “Her yıl Özel İdare bütçesinden bize bütçe ayrılıyor. Zaman zaman ilçelerden ve köylerden semt sahası, kale gibi istekler geliyor. Buda genelde köy muhtarları tarafından İl Genel Meclis Üyelerine iletiliyor. Genel yapım işlerini bakanlığımız zaten üstleniyor. Bu tarz ufak tefek işler içinde bizim bütçemizden ilçelere belli ödenekler ayrılabilir. Size gelen taleplerden ve programdan haberdar olmak istiyoruz. Bazen köylerde vatandaşlar gençlerin spor yapabilecekleri alanlar oluşturuyorlar ama bazı malzemeleri eksik oluyor. Örneğin kale gibi sahanın etrafının tel örgüyle çevrilmesi gibi. Bu tür işleri Özel İdare bütçesiyle yapmak istiyoruz. Hep birlikte taşın altına elimizi koyar ve hizmeti birlikte yaparsak çok daha güzel sonuçlar elde edebiliriz” dedi.

Reklam
Reklam

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Düzce’nin Bakanlıktan en çok yatırım alan 2. il olduğunu söyledi. Antrenörlerin ilçeleri gezdiğini ve spora yatkın gençlere destek olduğunu kaydeden Şiran sporcu sayısındaki artışa da dikkat çekti.

Ömer Faruk Şiran, geçtiğimiz yıl yaz okullarına 170 öğrencinin kayıt yaptırdığını, bu yıl ise bu sayının bin 500’e çıktığını dile getirerek Bütün antrenörlerimiz ilçeleri geziyor. Köylerde sporla ilgilenen gençlere destek oluyorlar. Geçen sene yaz okullarına katılan öğrenci sayımız 170’ti bu yıl 1500 kişi ile açılışı yaptık. Akçakoca ve Kaynaşlı’da bütün spor branşlarını açtık. Sporcu sayısı görevde olduğumuz süre içerisinde yüzde 700 arttı” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Düzce’ye 40 milyon liralık yatırım yapacağının ifade eden Şiran şöyle devam etti: “Türkiye geneline baktığımız zaman Mersin dışında en büyük yatırım 40 milyon lira ile Düzce’ye yapıldı. Şuanda 18 Temmuz sahasını onarım işi gerçekleştiriliyor. 1 milyon lira maliyetli bir proje, 700 milyara ihalesi yapıldı.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: