Düzce İgm'de Dolu Zararı Konuşuldu

Düzce İl Genel Meclisi (İGM) Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonu geçtiğimiz aylarda il genelinde...

Düzce İl Genel Meclisi (İGM) Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonu geçtiğimiz aylarda il genelinde yaşanan dolu afeti ile ilgili rapor hazırladı.

Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonu Başkanı Harun Veziroğlu, Düzce’de meydana gelen dolu yağışlarının tarımsal alanlara verdiği zararların yerinde incelendiğini belirterek “Düzce’de 85 köyde 5 bin 300 çiftçimiz zarar görmüştür. Fındıkta zarar oranı yüzde 40, mısırda yüzde 40, buğdayda yüzde 40 ve muhtelif tarım alanlarında da yüzde 45 hasar görmüştür” dedi.

Reklam
Reklam

Sigortalı olanların zararının sigorta tarafından karşılandığını bildiren Veziroğlu “Maalesef ki sigortalı oranı yüzde 10’u bulmuyor. Sigortanın ne kadar önemli olduğu göz önüne çıktı” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: