Düzce İl Genel Meclisi’nde Mescid Tartışması

Düzce İl Genel Meclisinde Kaynaşlı İlçe Müftülüğünce mescit olarak kullanılmak üzere devri planlanan işyerleri tartışmaya...

Düzce İl Genel Meclisinde Kaynaşlı İlçe Müftülüğünce mescit olarak kullanılmak üzere devri planlanan işyerleri tartışmaya neden oldu.

Bakanlar Kurulu’ndan İl Özel İdaresi adına devri yapılan bin 60 işyerinin İl Genel Meclisi tarafından ilgili kurum ve kuruluşlara tahsisi süreci devam ediyor. Meclisin Temmuz ayı toplantıları son birleşiminde Kaynaşlı İlçe Müftülüğünce mescit olarak kullanılmak üzere devri planlanan işyerleri ile ilgili olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Muharrem Şen, Plan ve Bütçe Komisyonu ile ortaklaşa hazırlanan raporu aktardı. Raporda “Kaynaşlı’ya bağlı Çele mahallesinde bulunan iş merkezinin üst zeminindeki Z1-Z3, Z5-Z9 aralığındaki işyerleri ile alt zemindeki Z1-Z4, Z6Z12 aralığındaki işyerlerinin Kaynaşlı kaymakamlığı İlçe Müftülüğü tarafından mescid, Kuran kursu ve lojman ihtiyaçlarını gidermek üzere tahsis edilmesi talebi görüşüldü. İlgili talep doğrultusunda komisyonların ilgili çalışmaları başlattığı, bu çalışmalar neticesinde Belediye Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılmıştır. Ayrıca Kıymet Takdir Komisyonu kurulmuş olup gerekli çalışmaları yapmaktadır. Önümüzdeki günlerde ilgili kurum ve kişilerle bire bir görüşmeler yapılarak gerekli takas işlemi başlatılacaktır”

Reklam
Reklam

Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül tahsis kararının yeniden görüşülmesini istedi. Buna tepki gösteren Kaynaşlı İl Genel Meclis Üyesi Harun Veziroğlu tahsis sorunu olmayan bir yer için sürenin uzatılmasının yanlış olduğunu kaydederek, “Burada şöyle bir durum var, burayı İlçe Müftülüğü istiyor, Belediye de aynı niyetle talep ediyor. Burada bir takas sorunu yok. Burası mescit olarak kullanılacak. Ramazan ayı yaklaşıyor. Bu rapor bir kez daha komisyona havale edildi ve burada bir aylık bir gecikme yaşanacak. Bu gecikmeyi önlemek için raporu İlçe Müftülüğüne mescit olarak kullanılmak üzere tahsis etseydik sorun yaşanmayacaktı” diye konuştu.

Rapor Harun Veziroğlu’nun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz