Düzce Kardüz Yaylası İçin Çalışmalar Başladı

Düzce İl Genel Meclisi Muhtelif İşler Komisyonu Başkanı Harun Veziroğlu Gölyaka’da bulunan Kardüz yaylasının kış...

Düzce İl Genel Meclisi Muhtelif İşler Komisyonu Başkanı Harun Veziroğlu Gölyaka’da bulunan Kardüz yaylasının kış turizmine kazandırılması için yol çalışmalarının başladığını açıkladı.

Samandere Abant yolu için Kültür ve Turizm Bakanlığından 500 lira ödenek geldiğini hatırlatan Veziroğlu Konuralp’teki kültür varlıklarının ortaya çıkartılabilmesi için de kazı faaliyetlerinin sürdüğünü söyledi.

Veziroğlu komisyon üyeleri tarafından Düzce’de turizm alanında yürütülen faaliyetler ile ilgili hazırlanan raporu meclise sundu.

Reklam
Reklam

Raporda şu bilgilere yer verildi: “Kayseri gezisinin İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızın turizm ile ilgili ilimize neler yapabilecekleri konusunda ufkunu genişlettiği ilimizdeki noksanları daha iyi tespit edilebilmesi açısından örnekler görüldüğü, bu tür gezilerin ilerideki çalışmalarımıza iyi bir yön çizme konusunda etkin ve verimli olduğu, diğer turizm bölgelerine de bu tür gezilerin yapılmasının fayda sağlayacağı anlaşıldı. İlimizde turizm yatırımları olarak Gölyaka Kardüz kış, yayla, spor ve ekoturizme kazandırılması çalışmaları devam etmekte, yolunun yapılabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığından 750 lira ödenek İl Özel İdaresine aktarılmış ve çalışmalar başlatılmıştır. İl Özel İdaresi olarak İl Genel Meclisi’nce de ek bütçe yapılması durumunda katkı sağlanması uygun olacaktır. Kaynaşlı Abant D-100 Karayolunun ışıklandırma, çevre düzeni ve yolun iyileştirme çalışmaları önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacaktır. Samandere Abant yolu için Kültür ve Turizm Bakanlığından 500 lira ödenek İl Özel İdaresi’ne gelmiştir. Çalışmalara Samandere ve Sinekli yaylasından başlanmış ve devam etmektedir.

Reklam
Reklam

Düzce Belediyesine ait olan kültür merkezi mülkiyeti Kültür Bakanlığına devredilerek Bakanlık bütçesinden yapımı tamamlanacaktır. Konuralp’te 12 ay boyunca kültür varlıklarını ortaya çıkarabilmek için kazı çalışmaları devam etmektedir. Turizm alanında yapılan çalışmalara İl Özel İdaresi araç, gereç ve iş gücü ile destek vermektedir.”

Komisyon raporu meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: