Düzce Öğrenci Meclisi Başkanı Polat Alpay;

Düzce İl Öğrenci Meclisi üyeleri, Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Güzeldal önderliğinde İl Genel Meclisi'ni...

Düzce İl Öğrenci Meclisi üyeleri, Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Güzeldal önderliğinde İl Genel Meclisi'ni (İGM) ziyaret etti. İl Öğrenci Meclisi Başkanı Polat Alpay İGM üyelerine prefabrike okullardan ne zaman kurtulacaklarını sordu. Alpay ayrıca Düzce Lisesi'nin akıbeti hakkında da bilgi istedi.

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarının son birleşiminde İl Öğrenci Meclisi üyelerini ağırladı. Meclis Başkanı Polat Alpay eğitim alanında yapılan çalışmalar ile ilgili İGM üyelerine 4 ayrı soru yöneltti. İlk olarak prefabrike okullardan ne zaman kurtulacaklarını soran Alpay’a Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Hasan Arslan yanıt verdi. Arslan, yeni bir proje ile sorunu kökten çözeceklerini kaydederek, “Depremden sonra kurulan prefabrike okullarda ne yazık ki hala eğitim veriliyor. Bu sene yaptığımız bir planlama ile Milli Eğitim Özel İdare işbirliğinde prefabrikleri kaldırıp yerine betonarme binalar yapacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Alpay’ın sorusu üzerine Eğitim Kampüsü projesi ile ilgili de bilgi veren Arslan, “Türkiye’de bir ilk olacak. Bugün planlama çalışmaları sonuçlandı. Ayrıca Bakanlık tarafından bir proje yarışması düzenlenmesi gündemde. Konu bakanlığın takibinde” diye konuştu.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Canbolat, Alpay’ın okullardaki güvenlik ve temizlik işçilerine verilen ücretlerle ilgili sorusunu şöyle cevapladı:

“Bu ücretlerin bir kısmını Özel İdare bütçesinden biz karşılıyoruz. Yeterli değil tabi ki ama elimizden gelen desteği vermeye çabalıyoruz.”

Alpay son olarak her ilin ismini taşıyan bir eğitim kurumu olduğunu, buna bağlı olarak Düzce Lisesinin akıbetinin ne olacağını sordu. İbrahim Canbolat eski Düzce Lisesinin bulunduğu alanın kentsel dönüşüm projesi kapsamında yer aldığını ve Düzce Belediyesinin uhdesinde olduğunu belirtti.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Güzeldal, eğitim alanındaki başarının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Aslında eğitime alanındaki başarımız her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yıllarda YGS’de 75. sıralardaydık. Bu yıl 65. sıradayız. YGS sıralamasında şuna dikkat etmek lazım, sınavda belirlenen bir baraj var ve her ilde bu barajı geçen öğrenci sayıları belirleniyor. Buna göre bir sıralama yapılıyor. Halbuki esas olan LYS’dir. Kaç öğrencimizi lisans bölümlerine yerleştirdiğimiz önemlidir. Bizde LYS’de Türkiye genelinde ilk 10’un içerisindeyiz. Bu da başarı çıtamızın yüksek olduğunu gösterir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: