Düzce Üniversitesi’nden “talasemi Ve Orak Hücre Anemisi” Konferansı

Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü “Talasemi” konferansı gerçekleştirilecek.Önümüzdeki Pazartesi günü saat 10.00'da Düzce Üniversitesi...

Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü “Talasemi” konferansı gerçekleştirilecek.

Önümüzdeki Pazartesi günü saat 10.00'da Düzce Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek ve Talasemi Derneği (TADAD) Başkanı Opr. Dr. Duru Malyalı ve Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Koruma ve Dayanışma Derneği (ATODER) Başkanı Ali Kılıç’ın katılacağı konferansta “Tanıdan Yaşama Talasemi ve Orak Hücre Anemisi” konuşulacak.

Talasemi tedavi gerektiren, genetik bir kan hastalığı. Bu yüzden hasta çocukların doğumunun önüne geçilmesi için evlilik öncesi test yaptırmak, Talasemi ile doğan çocuklar içinse doğru tedavi olanağına ulaşmak önem taşıyor.

Reklam
Reklam

Ülkemizde ''Akdeniz Anemisi'' olarak da bilinen Talasemi hastalığı, dünyada en sık görülen kalıtsal kan hastalığı. Taşıyıcılarda çok fazla bir sağlık riski yaratmayan bu hastalık, daha ciddi tiplerinde ise şişkin karın, koyu cilt rengi, yüzde ve kafada kemik bozuklukları, dalak büyümesi gibi özelliklerle kendini belli ediyor. Kan testiyle teşhisi konabilen bu hastalığı taşıyan bireyler dünyaya getirmemek için evlilik öncesi test yaptırmak çok önemli.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: