Düzce Valiliği orta hasarlı binalar için çalışma başlattı

Düzce Valiliği tarafından 1999 depremlerinde hasar gören orta hasarlı binaların onarım durumu ve şu anki...

Düzce Valiliği tarafından 1999 depremlerinde hasar gören orta hasarlı binaların onarım durumu ve şu anki durumlarıyla ilgili çalışma başlattı.
Düzce Valiliği'nin 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinde hasar gören orta hasarlı binalar için başlattığı çalışmalar hakkında yapılan yazılı basın açıklamasında şu bilgiler verildi: “Düzce ve çevresinde 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremleri sonucunda mülga Bayındırlık ve İskan Bakanlığı teknik elemanlarınca ağır hasar olarak belirlenmiş olan yapılar yıktırılmış, orta hasarlı olarak tespit edilen binaların onarım ve güçlendirilmesi için verilen sürelerin ise çeşitli nedenlerle yetersiz kalması nedeniyle 31 Aralık 2009 tarihine kadar uzatılmıştı. Bu süreçten sonra, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın 5 Ağustos 2011 tarihli yazısı ile orta hasarlı binaların onarım ve güçlendirme sürelerinin tayini ve uzatılmasında valiliklerin yetkili olduğu bildirilmiştir. 2010 ve 2011 yıllarında Valiliğimiz İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve belediyelerin teknik elemanlarınca yapılan tespitler sonucu orta hasarlı yapıların adresleri güncellenmiştir."
Bugüne kadar ruhsat almayan veya ruhsat aldığı halde belediyelerden çeşitli sebeplerle iskan alamayan binalarla konusunda ilgili belediyelere bir yazı gönderildiği kaydedildi. Yazıda şu hususlara dikkat çekildiği belirtildi: "1) 4708 sayılı Yapı Denetim Yasası hükümlerine göre ruhsat almaları ve inşaatlarını projelerine uygun olarak tebliğ tarihinden itibaren üç ay içerisinde bitirerek iskan almaları için gerekli tebligatların yapılması.
2) Mülga Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nca verilen süre içerisinde (31.12.2009 tarihine kadar) onarım güçlendirme ruhsatı alınan yapıların ruhsat aldığı tarihteki hükümlere göre inşaatlarını projelerine uygun olarak tebliğ tarihinden itibaren üç ay içerisinde bitirerek tamamlamaları için gerekli tebligatların yapılması.
3) Tebligat, proje, ruhsat, inşaat ve iskan gibi tüm işlemlerin her halükarda 30 Mart 2012 tarihine kadar bitirilmesi, bu tarih itibarı ile onarım güçlendirme ruhsatı alınmayan ve inşaatları tamamlanmayan binaların kamu hizmetlerinden yararlandırılmalarının engellenmesi, 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunun ve 3194 sayılı İmar Kanununun ilgili maddelerine göre işlemlerinin gerçekleştirilerek sonucundan Valiliğimize bilgi verilmesi istenmiştir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz