Düzce’de 67 cami orta hasarlı

Düzce’de 1999 yılında yaşanan depremlerde hasar gören camilerin bir kısmı onarıldı, bir kısmı ise onarılmayı...

Düzce’de 1999 yılında yaşanan depremlerde hasar gören camilerin bir kısmı onarıldı, bir kısmı ise onarılmayı bekliyor. 67 orta hasarlı caminin onarılma ve ruhsatlandırılma çalışmalarının 30 Mart 2012 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor.

1999 Marmara ve Düzce depremlerinde hasar gören binaların ruhsatlandırılması ve onarımlarının tamamlanması için Valilikçe başlatılan çalışmalar kapsamında camiler de bulunuyor. Düzce’de orta hasarlı 67 cami,11 lojman ve 1 kuran kursu binası bulunuyor. Konu ile ilgili konuşan Düzce Müftüsü Selami Emen, orta hasarlı camilerle ilgili çalışmalar başlattıklarını söyledi. Emen, "Önce kontrollerimizi yaptık, eksik olanların tespitlerini yaparak raporlarını bulduk. Kuvvetlendirilmesi gereken yapılar varsa bunların güçlendirilmesi işlemlerini yapacağız. 67 camimizin bir kısmının belgeleri var, eksik olanları da tamamlamaya çalışıyoruz. 30 Mart tarihine kadar bütün işlemleri tamamlamaya çalışacağız." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz