Düzce'de Büyük Melen Çayı'ndaki köprü, ağır tonajlı araçların geçişine kapatıldı

Düzce'de Büyük Melen Çayı'ndaki köprü, yıkılma riskine karşı ağır tonajlı araçların geçişine kapatıldı.

Düzce'de Büyük Melen Çayı'ndaki köprü, yıkılma riskine karşı ağır tonajlı araçların geçişine kapatıldı.

Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevre köylerin Yığılca ilçesiyle ulaşımını sağlayan köprünün 1965 yılında dönemin şartlarına göre yapıldığını söyledi.

2011 yılının aralık ayında yaptıkları incelemede ağır tonajlı araçların geçişinin tehlike arz edebileceğini belirlediklerini kaydeden Şahin, "Durumu Düzce Valiliği'ne bildirdik. Valiliğin görevlendirdiği 2 mühendis tarafından kapsamlı bir inceleme yapıldı. İnceleme sonucunda hazırlanan raporda köprü üzerinden en fazla 33 tonluk araçların geçebileceği, daha ağır araçların geçmesi halinde tehlike arz edebileceği belirtildi. Biz de köprüde bir tehlikenin meydana gelememesi için ağır tonajlı araçların geçmesini yasakladık" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İlçe çevresinde birçok mermer ve taş ocağının faaliyet gösterdiğini hatırlatan Şahin, "İlçemizde faaliyet gösteren mermer ve taş ocakları yetkilileri ile görüşerek gerekli önlemleri almalarını istedik" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: