Düzce’de Futbol Camiası Olaylara Tepkili

Düzce’de son haftalarda futbol sahalarında yaşanan olaylardan dolayı basın açıklaması yapan taban birlikleri yaşanan bu...

Düzce’de son haftalarda futbol sahalarında yaşanan olaylardan dolayı basın açıklaması yapan taban birlikleri yaşanan bu olayların bir an önce bitmesi için ortak çalışmalara başlama kararı aldı.

Düzce’de amatör futbol müsabakalarında son haftalarda yaşanan istenmeyen olaylar sonrası futbol taban birlikleri bir araya gelerek ortak açıklama yaptı. Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erdoğan Bıyık, Türkiye Futbol Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Gökhan Karadağ, Düzce Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yıldırım, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz ve Saha Komiserleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Ovalı’nın katılımı ile düzenlenen basın toplantısında yaşanan üzücü olayların önlenmesi için kararların alınacağı açıklandı.

Reklam
Reklam

Düzce ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, yaşanan olayların kendilerini fazlası ile üzdüğünü belirterek, “Bu olayların çözümü için İl Disiplin Kurulu yöneticileri ile bir ön görüşme yaptık. Bu ön görüşmenin sonucunda aldığımız kararları kamuoyu ile paylaşmak için taban birlikleri ve basınla buluşma ihtiyacını hissettik. Bazı basın kuruluşlarında yer alan haberler ve dışarıda konuşulan sözler bizleri derinden üzüyor. Biz ceza kurulu değiliz. İl Disiplin Kuruluna yaptırım yapma şansımız yok. Onlar tamamen bağımsız bir ceza kurulu. Son olaylarda İl Disiplin Kurulu’nun vermiş olduğu cezalar spor kamuoyunda pek de tatmin edici bulunmadı. Biz de yapılan fiilleri İl Disiplin Kurulu ile yaptığımız toplantılarda anlatmaya çalıştık. Onlar tamamen adaletin vermiş olduğu talimatlara göre hareket ettiklerini söylüyorlar. Biz de bunun yeterli olmadığını onlara söyledik. Bundan böyle her ceza alan takım yöneticisi, antrenörler ve futbolcular ayrı ayrı değerlendirilerek yaptıkları bir ikinci ceza gerektirecek olaya karıştıklarında bu cezalar katlanarak kendilerine verilecek. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Kırmızı kart gören futbolcu bir veya iki maç ceza alıyor. Üçüncü maçta tekrar hakemlerin karşısına geçip ‘siz bana ne kadar ceza verirseniz verin ben yine istediğim hareketi yaparım’ mantığını da ortadan kaldırmak istiyoruz. Bunun için de bu sistem bundan sonra böyle devam edecek. Spor kamuoyunda ASKF Başkanı olarak beni her kurumun başkanı olarak görmeleri yanlış. Her kurum kendi içinde bağımsız. Aldıkları kararlara bizim karışma gibi bir yetkimiz yok. Ama bu spor kamuoyunda yanlış biliniyor. Disiplin Kurulu Başkanımız aynı zamanda baro başkanımız. Bu olay Türkiye’de belki de tek. Bunları değiştirme gibi bir düşüncemiz yok. Bunlar sadece Futbol Federasyonları değiştiğinde otomatikman görevleri düşer. Bundan sonra olayların çıkmaması için biz tedbirlerimizi alacağız. Spor camiasından da bizlere destek olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

HATA YAPAN HAKEMLERDE CEZA ALIYOR

TFFGHD Düzce Başkanı Mustafa Yılmaz, hakemlerin de futbolcular ve antrenörler kadar oyunun bir parçası olduğunu ifade ederek, “Hakemler kendilerini kulüplerin, futbolcuların yada antrenörlerin üzerinde görmüyor. Hiçbir hakemimiz art niyetli değildir. Her insan hata yapabiliyor, hakem arkadaşlarımız da insan onlarda hata yapıyorlar. Hakemlerde futbolcular gibi yaptıkları hatalardan dolayı ceza alıyorlar. Gözlemciler tarafından puanlanan hakemler hatalarından dolayı 2 ile 4 hafta arası dinlendirme cezası alıyorlar. Nasıl ki futbolcular kural dışı davrandıklarında bunun cezasını çekiyorlar ise hakemlerimizde aynen ceza alıyorlar. İl Disiplin Kurulu tarafından verilen cezalar caydırıcı değil ve biz bu cezaları yeterli bulmuyoruz. Olayların yeniden sürekli yaşanmaması için daha caydırıcı cezalar verilmeli” dedi.

KENAR YÖNETİMİ OLAYLARI ENGELLEYEBİLİR

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Düzce Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yıldırım, antrenörlerin olayları engellemede çok büyük etkileri olduğunu belirterek, “Antrenörler futbolcularını iyi kontrol etmeli. Çıkacak olayları yatıştıra bilmeli. Ben de antrenör arkadaşlardan rica ediyorum kulübede biraz daha sakin olsunlar. Hafta sonu oynanan ve olaylı biten maçta istenmeyen olayların büyümesini antrenör arkadaşımız engelledi. Bu tür durumlarda antrenörlerin sağduyulu ve sakin olmasını istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

MAÇLARI ÇEVİK KUVVET OLMADAN OYNAMALIYIZ

Türkiye Futbol Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Gökhan Karadağ, Sakarya’da bazı liglerde maçların polis oynamadan oynadıklarını bunun çok güzel bir örnek olduğunu söyledi.

SAHA KOMİSERLERİ DE OLAYLARIN BİTMESİNİ İSTİYOR

Düzce Saha Komiserleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Ovalı’da olayları kınayarak, “Yaşanan bu olumsuz olaylar Düzce futboluna zarar veriyor. Bir an önce bu olayları geride bırakarak daha fair play ruhu içerisinde bir lig görmek istiyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: