Düzce'de 'Gıda Güvenilirliğinin Geliştirilmesi' konulu eğitim

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı desteğiyle 2011 yılı 1. Teknik Destek Programı kapsamında, Düzce Lokantacılar Esnaf...

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı desteğiyle 2011 yılı 1. Teknik Destek Programı kapsamında, Düzce Lokantacılar Esnaf Odası’nın proje ortağı olduğu 'Düzce İlinde Gıda Güvenilirliğinin Geliştirilmesi' konulu eğitim düzenlendi.
Düzce İl Tarım Müdürlüğü sahipliğinde, 15-28 Haziran 2011 tarihleri arasında sekiz gün süre ile yapılan eğitime gıda denetçileri, Düzce Lokantacılar Esnaf Odası üyeleri, Fırıncılar Odası üyeleri, Belediye Zabıta Müdürlüğü personeli, gıda üretimi ve satışı yapan işletme ve çalışanları katıldı.
Proje çerçevesinde eğitimler; Prof. Dr. Aydın Ural başkanlığında ISO 9001, ISO 22000 Denetçi ve Eğitmeni Dr. Seher Erkal ve Gıda Denetçi ve Eğitmeni Gıda Mühendisi Semira Özeren tarafından verildi. Gıda işletmelerinin rehabilitasyonu, personel hijyeni ve davranış kuralları, gıda hijyeni açısından hammadde, gıda işlemede hijyen, gıda muhafazasında hijyen, gıdaların nakli ve satışında hijyen konularında verilen eğitim ile sektör çalışanları ve denetçilerinin aynı ortamda doğru bilgiyi paylaşmaları sağlandı.
Düzce Tarım Müdürlüğü'nün 'Düzce İlinde Gıda Güvenilirliğinin Geliştirilmesi' Teknik Destek Projesi yanında, Düzce’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık alanında ayrıca; Akçakoca Tarım İlçe Müdürlüğü’nün 'Akçakoca’da Sürdürülebilir Balıkçılık', Yığılca Tarım İlçe Müdürlüğü’nün 'Yığılca Arısı ve Arı Ürünleri Tanıtım, Pazarlanması', Çilimli Tarım İlçe Müdürlüğü’nün 'Uterus Sağlığı, Suni Tohumlama, Beslenme Problemleri ve Meme Hastalıkları', Çilimli Ziraat Odası’nın 'Organik Tarım, Alternatif Tarımsal Ürün Üretimi ve Hayvansal Üretim' teknik destek projeleri de MARKA 2011 yılı 1. Teknik Destek Programı kapsamında Haziran ayı içerisinde yapılan eğitim faaliyetleri ile desteklendi.
Haziran ayı boyunca, Düzce’nin il merkezi ve ilçelerinde yapılan eğitimlere katılanlar, Düzce’nin Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektörlerinde bilimsel yöntemleri kullanarak faaliyet göstermesine yardımcı olan bu tür eğitimlerin Düzce’ye büyük faydası olacağını ifade ettiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz