Düzce’de Gönül Elçileri Tanıtım Programları Devam Ediyor

Düzce’de Gönül Elçiliği Projesi tanıtım toplantıları hız kesmeden devam ediyor. Gönül elçileri tanıtım toplantılarının 17....

Düzce’de Gönül Elçiliği Projesi tanıtım toplantıları hız kesmeden devam ediyor. Gönül elçileri tanıtım toplantılarının 17. Gümüşova’da yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Gönül Elçileri Projesi’ni Düzce’de başarı ile gerçekleştirilen Vali Adnan Yılmaz’ın Eşi Aysel Yılmaz tarafından büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Aysel Yılmaz’ın Düzce’de başlattığı “Gönül Elçileri Hareketi” ilçelerin katılmasıyla ivmesini arttırdı. Düzce'nin ilçelerine dalga dalga yayılarak devam eden programların 17.’si Gümüşova ilçesinde gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Programa, Kaymakam Faruk Bülent Baygüven, Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul ve Gönül Elçileri katıldı.

Programda konuşan Aysel Yılmaz, “Devletimizin başlattığı bu projede yuvalardaki çocuklarımıza sıcacık bir aile ortamı verebilecek koruyucu aileler bulabilmek gayreti ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tolstoy’un da dediği gibi, ‘Mutlu ailelerin hepsi birbirine benzer, mutsuz ailelerin mutsuzluğu ise kendine özgüdür’ Öyle ise mutlu bir ailede yetişen çocuğu bir düşünün. Anne-Baba varsa kardeşi ile birlikte bir aile sıcaklığının güvencesinde büyüyen ve ailesinin onun için her şeyi yapacağına inanan bir birey olarak kendine duyduğu özgüven ile büyür. Bir de sevdiklerinin hasretini çekmek zorunda olan ya da sevdiklerinin sevgisinin hasreti ile yaşayan çocukları bir düşünün. Anne-Baba sevgisini, ilgisini, doyasıya göremeyen, yaşayamayan bu çocukların hayata bakışı nasıl olur. Anne-Baba’dan, aile ortamından kopmuş çocuklar, terk edilmişliğin ve güvensizliğin girdabında, hayata korku ve ön yargı ile bakarlar. Bu çocuklar bu güne ait gözükseler de aslında onlar bizim yarınlarımızdır. Nasıl ki, çocuklarımızın geleceği için en iyisini istiyorsak, yuvalarda kalan bu yavrularımız için de aynı duyguları hissederek onlara sahip çıkmalıyız. Çünkü sevildiğinden emin olan kimse daha tabii hareket ettiği için incelikli denen vasfı daha kolay kazanır. Hem bizim hem de çocuklarımızın yüzünün gülmesi, yuvalardaki çocuklarımızı sahiplenecek, bağırlarına basabilecek ve tüm sevgilerini verebilecek Koruyucu Aileler ile mümkün olur. Bu çocukların gelecekleri ve kendi geleceğimiz için mutlu, sağlıklı yetişebilecekleri Koruyucu Aileler bularak paylaşılan mutlulukların çoğalmasını sağlamalıyız. Yuvalarda nice yavrularımız, kendilerine açılacak sevgi ve şefkat kanatlarını bekliyor“ dedi.

Reklam
Reklam

Programa katılan Düzce Ağır Ceza Reisinin Eşi Ayşe Şener ise “Toplumun kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiştir. “Her çocuk bir aileyi hak eder” sloganıyla, koruyucu aile sistemi ülkemizde uygulanmaya başlamıştır. Çocukları korumak, ellerinden tutmak, ihtiyaçlarını gidermek, insanlık vazifesidir. Aynı zamanda bu öksüz ve yetimler Allah’u Teala’nın bütün kullarına emanetidir” dedi.

Ayşe Şener konuşmasına şiir ile devam etti; “Yetimlik olur yaman, ona dokunma aman, Bir başkadır dünyası, çok hassastır yapısı, Yaşı daha küçüktür, sözü bölük pörçüktür, Sorsan yıkılır hemen, vursan kırılır hemen, Gözleri buğulanır, hemencecik sulanır, Kalbi hemen kırılır, sanma kolay sarılır, Biri babacım der, onun içi cız eder, Mahsundur onda gözler, dertlerini hep gizler, Kırık kolu, kanadı; yaramazdır hep adı, Anlaşılmaz feryadı, Sevgidir tek muradı, Onu kimse anlamaz, anlayan dayanamaz. Öksüzlere, yetimlere gelin hep beraber sahip çıkalım, onlara gönlümüzü, yuvamızı açalım ve onları yalnız bırakmayalım. Bu bağlamda, bu programa katılan tüm katılımcıları ve tüm halkımızı Düzce İlinin Gönül Elçisi olmaya davet ediyorum.”

Reklam
Reklam

Programda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyal Çalışmacı Levent Arar, Aile İçi Eğitim Uzmanı Aliye Arslan, Kur'an Kursu Hocası Zeynep Şahin’de projenin önemi hakkında birer konuşma yaptılar. Ayrıca, programa katılan bir Koruyucu Aile de katılımcılarla anılarını paylaştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz