Düzce’de Kalıcı İş Yerleri Otopsi Merkezi Olacak

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Batı Karadeniz Bölgesinin ilk ve tek Otopsi Merkezi ve Adli...

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Batı Karadeniz Bölgesinin ilk ve tek Otopsi Merkezi ve Adli Tıp Şube Müdürlüğünün Düzce’de faaliyete geçeceğini söyledi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Otopsi Merkezi ve Adli Tıp Şube Müdürlüğünün Düzce merkez ve ilçeleri ile birlikte bölgeye hizmet vereceğine dikkat çekti.

Kendisini ziyaret eden basın mensupları ile makamında bir araya gelen Solmaz, Fevzi Çakmak Mahallesindeki atıl durumdaki kalıcı iş yerlerinde faaliyet gösterecek olan Adli Tıp Şube Müdürlüğü ile yoğunluğun ve mağduriyetin azaltılmasının amaçlandığını vurguladı. Solmaz, Otopsi Merkezi ve Adli Tıp Şube Müdürlüğünün yerinin alınması konusunda Düzce?Valisi Adnan Yılmaz’ın kalıcı işyerleri için talepte bulunduğunu hatırlatarak,?“Gayemiz, merkez ve ilçelere hizmet vermek. Bolu, Zonguldak, Alaplı, Hendek gibi çevre illerden sevkler yapılabilecek. Otopsiler artık İstanbul veya Ankara yerine Düzce’de olacak. Şu anda iki kişilik istihdam olacak. Personel ihtiyacını yerel imkanlarla desteklemek istiyoruz. Adliye’deki soğuk hava depoları Otopsi Merkezine kaydırılacak. Morglarda burada olacak” dedi.

Reklam
Reklam

Otopsi Merkezi ve Adli Tıp Şube Müdürlüğü için 2 bin metrekarelik yerin planlamasının yapıldığını belirten Başsavcı Solmaz, olay yeri inceleme biriminin de yan taraflarında hizmet verebileceğini kaydetti.

Adli tıptaki uzman hekim sıkıntısına karşılık Düzce Üniversitesi’nin de destek olacağını belirten Solmaz, “Olay yerine gelindiğinde pratisyen hekim gidiyor. Şu anda Adli Tıp alanında uzman doktor gittiğinde çok büyük katkısı olacak. Olay yeri aydınlatma oranı yüzde olarak artacak” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz