Düzce'de "Kayın Mantarı Üretimini Geliştirme" Projesi

Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce "Kayın Mantarı Üretimini Geliştirme" projesi kapsamında 12 üreticiye 36 ton kayın mantarı kompostu dağıtıldı.

Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce "Kayın Mantarı Üretimini Geliştirme" projesi kapsamında 12 üreticiye 36 ton kayın mantarı kompostu dağıtıldı.

Projeden faydalanan üreticilere kompost hazırlama, üretim sistemleri, üretimde kullanılan alet, ekipmanlar ve gerekli iklim koşulları hakkında verildi.

Çilimli ilçesindeki üretim tesisine götürülen çiftçilere kayın mantarı üretiminin ardından her üreticiye 3'er ton olmak üzere, 36 ton kompost dağıtıldı.

Kompostların teslimi sırasında konuşan Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu , 50 ila 100 metrekarelik kapalı alanı olan herkesin kayın mantarını rahatlıkla üretebileceğini belirterek, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Çiftçiler bütçesine ek katkı sağlayabilir. Hatta bir aile bu şekilde üretimle rahatlıkla geçimini sağlayabilir. Kayın mantarı üretiminin kültür mantarına göre üretimi daha avantajlıdır. Hastalıklara ve zararlılara karşı dayanıklı olduğundan bakım masrafları düşüktür ve kayın mantarının üretiminde hiçbir şekilde kimyasal madde ve ilaç kullanılmamaktadır.

İçerdiği besin miktarının yüksek olması ve lezzetli oluşundan dolayı tüketicilerce talep edilmektedir. İl Müdürlüğü olarak üreticilere her zaman desteğimiz sürecektir."

Muhabir: Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: