Düzce'de "Meyveciliği Geliştirme Projesi" -Proje kapsamında üreticilere 8 bin 20 adetmeyve fidanı verildi

Düzce'de meyveciliği geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla İl Özel İdaresi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Meyveciliği Geliştirme

Düzce'de meyveciliği geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla İl Özel İdaresi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında 160 bin metrekare alanda kurulacak 103 adet kapalı meyve bahçeleri için 8 bin 20 adet meyve fidanı üreticilere teslim edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ayhan Ünal, Düzce'de meyve üretimini geliştirmek ve tarımı çeşitlendirmek amacı ile uygulanan projelerden birinin meyvecilik projesi olduğunu belirterek, "2009 yılında uyguladığımız projeden olumlu sonuçlar almamız nedeni ile projeyi geliştirerek devam ettiriyoruz. Bu yıl da yaklaşık 8 bin meyve fidanı ile 160 dekar bahçe tesis ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kurulacak bahçelerde 3 bin 600 adet armut, 3 bin 100 adet elma, 560 adet ayva, 400 adet erik ve 360 adet hurma fidanının dikimi gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: