Düzce'de mobese, para engeline takıldı

DÜZCE (İHA) - Düzce polisinin suç ve suçlularla mücadelesinde önemli yer tutacak olan MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu), para sorununun açılamaması üzerine hayata geçirilemedi.

Düzce Emniyet Müdürü Saim İşlek, MOBESE'nin hayata geçirilmesi için projenin hazır olduğunu, ancak finans sorunu yaşadıklarını söyledi. İşlek, "Başta İstanbul Emniyeti olmak üzere bir kaç ilde uygulamaya geçen MOBESE sisteminin Düzce'ye de kazandırılması için titizlikle çalışıyoruz ve konunun takipçisiyız. Şehrimizde her şeyin kayıt altına gireceği, sorgulama ve takip sisteminin olacağı MOBESE projesi hazır. 2006 yılında çalışma sistemleri ile ilgili tanıtıcı bir seminer de yaptık. Herşey hazır, ihale aşamasına kadar getirdik, ancak finans sorunu çözülemedi" dedi.

Reklam
Reklam

Emniyet Müdürü İşlek, MOBESE sisteminin fiyatının, konulacak kamera sayısına, yapacağı işlemlere göre değiştiğini belirterek, "100 bin dolardan 300 bin dolara kadar çıkabiliyor. Projeden vazgeçmiş değiliz. Yerel kaynaklardan sağlanabilecek finansla bu proje hayata geçirilebilir" diye konuştu.