Düzce’de Prefabrik Sakinleri Belediyeye Yürüdü

Düzce’nin Kiremitocağı Mahallesi’nde bulunan prefabriklerde kalanlar Düzce Belediyesi’ne yürüyerek sularının açılmasını ve Düzce Belediyesi’nin yapacağı...

Düzce’nin Kiremitocağı Mahallesi’nde bulunan prefabriklerde kalanlar Düzce Belediyesi’ne yürüyerek sularının açılmasını ve Düzce Belediyesi’nin yapacağı sosyal konutlardan faydalanmak istediklerini söylediler.

Düzce’de yaşanan 1999 depremlerinde depremzede vatandaşların kalması için yapılan ve aradan geçen 12 yıla rağmen barınmanın devam ettiği Kiremitocağı Prefabriklerinde geçtiğimiz ay yıkımlar başladı.

Prefabrik sakinleri mağdur oldukları gerekçesi ile prefabrikleri boşalmak istemediklerini söylediler. Düzce Valiliği’nin ısrarlı tutumu üzerine kamu hizmetleri engellenen prefabrik sakinleri buna rağmen yaşamlarını devam ettiriyorlar.

Reklam
Reklam

Sularının açılması ve Düzce Belediyesi’nin yaptırmayı planladığı sosyal konutlardan yararlanmak istediklerini dile getiren prefabrik sakinleri Düzce Belediyesi ve AK Parti Düzce İl Başkanlığı’na yürüdüler. Her iki kurumda da muhatap bulamayan depremzedeler, polis eşliğinde kurumlardan ayrılmak zorunda kalırken, görüştükleri görevlilere Cuma gününe kadar süre verdiklerini söylediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: