Düzce’de Turizm Haftası Kutlamaları Başladı

Düzce Valisi Adnan Yılmaz Düzce’nin, turizmin alanında Türkiye’nin cazibe merkezlerinde biri olma yolunda ilerlediğini ve...

Düzce Valisi Adnan Yılmaz Düzce’nin, turizmin alanında Türkiye’nin cazibe merkezlerinde biri olma yolunda ilerlediğini ve hayata geçirilecek yeni projeler ile markalaşacağını kaydetti.

Bu yıl 37.’si düzenlenen "Turizm Haftası" kortej yürüyüşünün ardından Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreniyle başladı. Tören etkili yağış nedeniyle kısa sürerken katılımın da sınırlı olması dikkat çekti.

Törende konuşan Vali Adnan Yılmaz Düzce’nin doğal yapısı sayesinde dört mevsim turist çeken bir il olduğunu kaydederek, “Coğrafi konumu ve dört mevsimi yaşaması sonucu bir turizm cenneti ve barındırdığı turizm potansiyeli ile Türkiye’nin cazibe merkezlerinden biri olan Düzce, her geçen yıl doğal ve kültürel zenginlikleriyle daha fazla turist çekmektedir. İlgi odağı haline gelen Düzce’miz yapılacak projeler ve yatırımlarla markalaşacaktır. Diyorum ki Hedef 2023. Ne ile Marka şehir, Kültür Şehri Düzce ile Sadece turizmde mi hayır, eğitimde, temiz sanayide ve tarımda dünya hızla turizmleşmektedir. Turizmleşme doğayı, çevreyi, kültürel değerleri korumada düzenleyici, örnek bir çalışmadır. Turizm yatırımlarının maliyetlerini en aza indirerek çok sayıda insanın yararlanması ve turizmin kendi gelişimini, yaygınlaşmasını daha çok sağlayan işleyişte ve yapıda olmalıdır. Turizm başarısının ön temel şartı ‘‘halkımıza mal edilmesini, halkımızın turizme katılması ve turizmle bütünleşmesidir. İşte bunun için 15-22 Nisan Turizm Haftasını kutluyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Yılmaz, Düzce’nin doğal güzelliklerini de şöyle sıralayarak, “Ülkemizde yıllarca turizm denince hep akla deniz-kum-güneş gelmiştir. Dünyanın pek çok ülkesinde turistik özelliği olmayan ya da az özelliği olan birçok bölgenin organik doku ve doğal güzellikleri çok iyi korunmuştur. Yapılan bazı ilave ve ek peyzaj çalışmalarla buralar turistlerin akınına uğramaktadır. Öyle ise Düzce Güzeldere Şelalesi, Türkiye’nin en yüksekten akan şelalesi. Samandere Şelalesi Türkiye’nin ilk tabiat anıtı. Topuk Yaylası Fenerbahçe Spor Tesisleri, Kardüz Yaylası ve çevresi, Efteni Gölü ve kaplıcası, Derdin Kaplıcaları, Toptepe, Kültür Parkı, Aydınpınar Şelaleleri. Türkiye’de ilk turizm hareketlerinin başladığı yer Akçakoca denizi, şifalı kumları, balıkları Yığılca’da ise Hasanlar Barajı Gölü, Küçük Melen Deresi. Sarıkaya Mağarası, Saklıkent Şelalesi, Mengen ve Yoğunpelit Şelaleleri, Yılançatı Şelale ve Kanyonu”?diye konuştu.

Düzce’nin tüm değerleri ile adeta Türkiye’nin gerdanlığı niteliğinde olduğunu kaydeden Yılmaz, “Yığılca Yedigöller Yolu Valiliğimizce İl Özel İdaresinin imkanlarıyla yapıldı. Yön levhaları sizi istediğiniz yere götürür. Akçakoca Aktaş Şelalesi, Sarıyayla-Kurugöl Kanyonu ve Şelalesi. Eko Köyleri kültürel mirasımız Konuralp Antik Tiyatro, Ceneviz Kalesi, su kaynaklarının birleştiği ve göl olduğu suyollarındaki Cumayeri Dokuzdeğirmen Rafting sporları. Flora-fauna (bitki-hayvan) çeşitliliği, doğal güzellikleri yanında yüksek kültürlerin buluştuğu kavşak noktası, kültür çeşitliliği, folkloru, gastronomisi genç ve dinamik insanları, üniversitesi ile ulaşım kolaylığı, ana pazarlara yakınlığı, karayolu, havayolu, denizyollarına yakınlığı ile adeta bir gerdanlık Düzce. Öyleyse hep birlikte, beraberce; İşte Birlik, Güçte Birlik İşte Turizm, İşte Geleceğimiz, İşte Gençlerimiz. 15-22 Nisan Turizm Haftası Hayırlı Olsun” dedi.

Reklam
Reklam

Anıtpark’taki tören yağış nedeniyle kısa kesilerek folklor gösterilerinin ardından son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: