Düzce’de Yaklaşık Bin İşyerinin Hak Sahipliği Düşürülüyor

Düzce’de 1999 depremi sonrasında Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ve kalıcı konutlar bölgesinde Bayındırlık Bakanlık tarafından yaptırılan...

Düzce’de 1999 depremi sonrasında Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ve kalıcı konutlar bölgesinde Bayındırlık Bakanlık tarafından yaptırılan kalıcı iş yerlerinde borçlanmasını yapmayan ve üstü üste üç taksitini ödemeyen yaklaşık bin kişinin hak sahiplikleri düşürülecek.

Bin 353 kişinin hak sahibi olduğu kalıcı iş yerleri ile ilgili kanuni süreç 12 Ekim’de sona erdi. 1999 Marmara ve Düzce depremleri sonucu iş yerleri ağır hasar gören ve 7269 sayılı Kanuna göre işyeri hak sahibi kabul edilip iş yerlerini teslim alan afetzedelerden bu güne kadar Ziraat Bankası Düzce Şubesinde bireysel borçlandırma işlemlerini yapmamış olanlar ile bireysel borçlandırmasını daha önce yapmakla birlikte vadesi geçmiş taksiti bulunanların, gecikmiş taksitlerini 12 Ekim Cuma günü mesai bitimine kadar banka şubesine yatırmaları gerekiyordu.

Reklam
Reklam

Yetkililerden alınan bilgiye göre başvuruda bulunmayan yaklaşık bin kişinin hak sahipliğinin resen alınacağı belirtildi. Hak sahipliği düşürülen iş yerleri kamuya devrolacak. Ayrıca hak sahipliğinden feragat edilmesine ilişkin düzenlemenin fazla rağbet görmediği kaydedildi. Yaklaşık 350 kişinin ise hak sahipliğinin devam edeceği açıklandı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü listeleri İl İdare Kuruluna gönderecek ve kamuya devrolan işyerlerinin akıbetine önümüzdeki aylarda karar verilmesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: