Düzce’de Yaz Kur’an Kursları Başlıyor

Düzce’de yaz Kur’an kursları 18 Haziran’da başlıyor. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl kurslara engellilerin...

Düzce’de yaz Kur’an kursları 18 Haziran’da başlıyor. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl kurslara engellilerin de katılımları sağlanacak. Kurslarda çocuklara Kur’an okuma ve dini bilgiler öğretilecek, ayrıca kültürel ve sosyal etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur’an kursları, 18 Haziran’da ders başı yapıyor. Hafta içi her gün her yaştan öğrencinin katılabileceği ve günde 3 saat eğitim yapılacak kurslarda, Kur’an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dinî içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Yaz kurslarına katılacak öğrencilere dağıtılmak üzere çeşitli kitaplar da hazırlandı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olarak öğrencilere ulaştırılacak kitaplar arasında “Elif-Bâ”, “Dinimizi Öğreniyorum” serisi ve “İnteraktif CD destekli Tecvidli Kur’an-ı Kerim Elif-Bâ”sı da yer alıyor.

Yaz Kur’an kurslarında engelli öğrenciler de unutulmadı. Buna göre Düzce’de bir cami veya Kur’an kursu, engelli öğrencilere göre dizayn edilecek.

Yaz kurslarında Kur’an-ı Kerim ve dinî bilgiler dışında Kur’an kurslarını tanıtmak, Kur’an öğretimini yaygınlaştırmak ve verimliliği artırmak amacıyla eğitsel, dinî, sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlenebilecek.

Yaz kurslarına katılan çocukların çeşitli eğlencelerle, güzel vakit geçirerek tatil havasında Kur’an öğrenmelerini sağlamak, sporu sevdirmek ve boş vakitlerini spor yaparak değerlendirmelerini sağlamak amacıyla çeşitli spor etkinlikleri de gerçekleştirilecek.

07-18 yaş aralığındaki öğrencileri kapsayacak etkinliklerde çocuklara basketbol, güreş, masa tenisi, badminton, taekwondo, judo, wushu, karate gibi spor dalları öğretilecek.

Reklam
Reklam

Yaz Kur’an kurslarında eğitim, günlük 3 saat olacak ve kurs 18 Haziran-17 Ağustos 2012 tarihleri arasında 3 dönem halinde gerçekleştirilecek. Birinci dönem 18 Haziran -06 Temmuz, ikinci dönem 09 Temmuz -27 Temmuz, üçüncü dönem de 3O Temmuz -17 Ağustos tarihleri arasında olacak. Veliler isterlerse tek bir dönem için, isterlerse de 3 dönem için çocuklarını kursa kayıt ettirebilecek.

Kayıtların dolu olması durumunda dahi kayıt için başvurular geri çevrilmeyecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: