Düzcedeki Mülteciler Türkçe Öğreniyor

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yeni bir ilke daha imza atarak, ülkemize sığınan...

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yeni bir ilke daha imza atarak, ülkemize sığınan mültecilere Türkçe dersi vermeye başladı. Bir grup mülteci, Gençlik Merkezinde Türkçe öğreniyor.

İranlı mülteciler, Düzce Gençlik Merkezinde Türkçe derslerine başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, ilimizdeki sportif ve kültürel çalışmalarına mültecilere Türkçe dersi öğretmeyi de ekledi. Daha önce gençlere İngilizce dersi verilirken Suriyeli mültecilere de Türkçe dersi verilmişti. İran’dan ülkemize sığınan İranlılar da adaptasyon sürecini daha iyi şekilde atlatmak için il müdürlüğümüzden kurs talebinde bulundu.

Reklam
Reklam

Haftanın 3 günü 3’er saat üzerinden başlayan Türkçe kursunun ilk dersine 9 mülteci katılırken, toplamda 20 İranlının kursa katılacağını belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: