Düzce'den Kısa Kısa

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Gürcü Kültür Derneği'ni ziyaret etti.

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Gürcü Kültür Derneği'ni ziyaret etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nigar Çakar ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç ile Dernek Başkanı Aydın Kubilay'ı ziyaret eden Şerifoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyarette konuşan Şerifoğlu, amaçlarının ürettikleri bilgiyi Düzce'nin hizmetine sunmak olduğunu vurguladı.

"İlimizin kültürel zenginliğini ilk olarak Düzce'ye, ardından Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak istiyoruz" diyen Şerifoğlu, üniversitede "Kafkas Dilleri ve Edebiyatı" bölümünü kurduklarını, bu anlamda derneklerle güç birliği oluşturulması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Şerifoğlu, derneklerin kendilerine her zaman destek verdiğini belirterek, "Dil, Tarih ve Kültürel Zenginlikleri Araştırma ve Uygulama Merkezi'miz DÜKMER kültürel anlamda çalışma yapacaktır. Bölümleri kurmakla olmuyor, bunları hayata geçirmemiz gerekiyor. Düzce'nin, kültür turizmi destinasyonu olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kubilay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dernek çatısı altında gelenek ve göreneklerini yaşatmaya çalıştıklarını vurguladı.

-Gümüşova'da çiftçilere yönelik seminer-

Gümüşova İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce çiftçilere yönelik seminer düzenlendi.

Kıyıköy'de düzenlenen seminerde "mera ıslahı, hayvancılık desteklemeleri, tarım sigortaları, toprak örneği alımı ve toprak analizi" konularında çiftçilere eğitim verildi.

Toplantıya İlçe Müdürü Ramazan Taran, mühendis Orhan Fazlıoğlu, Veteriner Hekim Cengiz Erdoğan ve İl Müdürlüğü teknik personellerinden mühendis Çetin Akmeşe ile çiftçiler katıldı.

-Akçakoca Toprak Mahsulleri Ofisi'nden ziyaret-

Reklam
Reklam

Akçakoca Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü İbrahim Ağmil, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel'i ziyaret etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" hakkında Demirel'e bilgi veren Ağmil, ekmek israfının önlenmesiyle yüzlerce okul ve hastane yapılacağını savundu.

Kampanya kapsamında kent genelinde tanıtım faaliyetlerine devam edeceklerini kaydeden Ağmil, "Okullarda ve resmi kurumlarda israfa karşı çalışmalar yürüteceğiz.

Demirel ise kampanyanın hem insan sağlığı hem de ekonomik açıdan önem taşıdığına işaret ederek, herkesi kampanyaya katılmaya davet etti.

Muhabir: Onur Orhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz