Düzce’den Van’a UMKE ekibi gönderildi

Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Sağlık Bakanlığı’nın talimatı ile bölgeye Düzce’den Ulusal Medikal...

Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Sağlık Bakanlığı’nın talimatı ile bölgeye Düzce’den Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) gönderildi.

Sağlık Bakanlığı’nın talimatı ile Düzce UMKE’de görevli 3 kişilik personel Van’a uğurlandı. Düzce Valiliği önünden Van’a uğurlanan 3 kişilik ekip 10 gün boyunca bölgede arama ve kurtarma çalışmalarına katılacak. Ekipler her 10 günde bir değiştirilecek. Düzce UMKE ekibi 112 Acil Servisi’ne ait ambulansla yola çıktı.

Konu ile ilgili bilgiler veren Sağlık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Duman, Sağlık Bakanlığı’nın talimatı ile bölgeye ekip gönderdiklerini ifade ederek, "İlk ekibimiz 10 gün boyunca bölgede hizmet verecek. Daha sonra bir ekip daha göndereceğiz. Görev yapan personeli dinlendirmek ve değiştirmek açısından.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz