Düzceli avukatlar yemekte bir araya geldi

Düzceli avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yemekte bir araya geldi.

Düzceli avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yemekte bir araya geldi.

Düzce Barosu tarafından düzenlenen yemekte konuşan Baro Başkanı Ali Dilber, yürürlükte olan Avukatlık Yasası'nı eleştirerek, yeni kanunlar hakkında çeşitli önerilerde bulundu.

Dilber, "Avukatlık yasamızda yapılacak değişikliklerin başında avukatlık mesleğine girişin sınav şartının getirilmesidir. Bu bağlamda yapılacak değişiklikle diğer yargı mensuplarının diğer yargı unsurları olan hakimlerin, savcıların sınavlarının da stajlarının da ayrı ayrı yapılması gerektiği düşüncesindeyim" dedi.

Reklam
Reklam

Meclis Genel Kurulu'nda yasalaşmayı bekleyen Arabuluculuk Yasası'na da değinen Dilber, "Arabuluculuğun avukatlık stajını yapmış avukatlar tarafından yapılması gerekiyor. Böylelikle yeni avukatların kürsünün arkasında değil, kürsünün önünde durarak vatandaşla muhatap olarak en iyi şekilde arabulucUluk yapacaklarını düşünüyorum" diye konuştu.

Dilber, yemeğe katılan herkese teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: