DÜZELTME-Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nde Ramazan Demir Tekrar Seçildi

Sayın Abonemiz,"Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti başkanlığına Ramazan Demir tekrar seçildi" başlıklı haberde Disiplin Kurulu yerine sehven...

Sayın Abonemiz,

"Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti başkanlığına Ramazan Demir tekrar seçildi" başlıklı haberde Disiplin Kurulu yerine sehven Seçici Kurul yazılmıştır. Haberimizi düzelterek tekrar yayınlıyoruz. Saygılarımızla.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Olağan Genel Kurulu'nda, Ramazan Demir yeniden başkanlığa seçildi. Tek listeyle gidilen seçimde, Demir'in listesi oy birliğiyle kabul edildi. BGC Başkanı Demir ve yeni ekibi, üç yıllığına bu görevi yürütecek.

Dîvan başkanlığını Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan'ın yaptığı genel kurul, Otel Basri'de yapıldı. Genel Kurula AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, CHP milletvekilleri Namık Havutça, Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, CHP Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Basın İlan Kurumu Balıkesir Şube Müdürü Tahsin Şahin ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Açılışta, 50. kuruluş yılını kutlayan BGC'nin tanıtım filmi izlendi. Daha sonra konuşan Ramazan Demir, "Sorunlu komşularla çevrili bir ülkeyiz. Başımızda terör belası var. Gazetecilik bu koşullarda, başka ülkelerde olduğundan daha zorlu bir meslek. Adliyede bile gazetecilere saldırılar oluyor. Öldürülen gazeteciler listesine her yıl yenileri ekleniyor. Ayrıca vefat eden meslektaşlarımızı da rahmetle anıyorum." dedi.

Ardından CHP Milletvekili Havutça, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur ve Vali Turhan da birer konuşma yaptı. Daha sonra BGC yönetiminin hesap raporu, denetim kurulu, eski ve yeni dönem bütçesi oy birliğiyle ibra edildi. Tek listesiyle gidilen seçimde yapılan açık oylamada Demir'in listesi, genel kurula katılan kayıtlı 210 üyeden 180'inin oyuyla kabul edildi.

BGC'nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ramazan Demir (Başkan), Coşkun Yaman, Ümit Babacan, Ramazan Karaca, Ceren Hereser, Devrim Derin, Mahmut Acaröz, Bekir Terzioğlu, Tuğba Berber Karaman. Denetim Kurulu Gökçen Kabay, Taşkın Sarıca ve Didem Kantarlıoğlu, Disiplin Kurulu ise Cengiz Güneş, Selahattin Yay ve Atilla Kaya'dan oluştu. Seçici Kurul'da ise Sıtkı Şeremetli, Tarık Sürmelioğlu, Doğan Alparslan, Necdet Karabaş, Özcan Özakbaş, İlhan Küçük, Deniz Özbay, Necati Uytun, Mehmet Yarma ve Tahsin Ayyıldız'dan oluştu.

Reklam
Reklam

Bu arada Selahattin Yay, Göktuğ Şeremetli, Ümit Babacan ve Semih Keleş, TGF delegeleri olarak belirlendi. Kongrenin sonunda BGC Başkanı Demir, bütün üyelere teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz