(düzeltme) Çankaya Belediyesi, Tartışmalara Neden Olan Oteli Yıktı

Çankaya Belediyesi, Türkocağı Caddesi'nde bulunan ve tartışmalara neden olan Çankaya Gösteri Merkezi yanındaki oteli yıktı.Çankaya...

Çankaya Belediyesi, Türkocağı Caddesi'nde bulunan ve tartışmalara neden olan Çankaya Gösteri Merkezi yanındaki oteli yıktı.

Çankaya Belediyesi'nden yapılan açıklamada, bir süredir bazı basın kuruluşları tarafından çeşitli iddialarla gündeme getirilen ve Çankaya Belediyesi'nin özellikle yıkmadığı belirtilen Türkocağı Caddesi'ndeki Demada Otel'in belediye ekipleri tarafından yıkıldığı bildirildi. Yıkımın, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararının kalkması ile birlikte gerçekleştirildiği kaydedildi.

Yap-işlet-devret modeli ile yapılan iş merkezi, otel ve gösteri merkezi (Çadır) binalarından kaçak yapı olan iş merkezi ve otel binaları için Çankaya Belediye Encümeni'nce 27 Nisan 2010 gün ve 1861 sayılı yıkım kararı alındığı ve iş merkezi binasının 12 Ekim 2010 tarihinde Çankaya Belediyesi'nce yıkıldığı hatırlatıldı. Otel binasının ise mahkemece alınan yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle bugüne kadar yıkılamadığı kaydedildi. Alt işletmecinin yıkıma karşı 11. İdare Mahkemesinden aldığı yürütmeyi durdurma kararının kalktığının 3 Temmuz 2012 tarihinde Çankaya Belediyesi'ne bildirilmesinin ardından harekete geçen Belediye ekiplerinin yapılan yıkım programı doğrultusunda otel binasını dün çelik konstrüksiyonları hariç yıktığı ifade edildi. Çelik konstrüksiyonları kaldırması için ise D.K.Y. Telekomünikasyon A.Ş.'ye 30 Temmuz'a kadar süre verildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: