DÜZELTME - Gazetecilere Saldıran Balyoz Sanıklarına Dava

Sayın abonemiz... Sanıklara istenen cezalara ilişkin düzeltme yapılarak haberimizi tekrar servis ediyoruz. Saygılarımızla...Balyoz davasının karar...

Sayın abonemiz... Sanıklara istenen cezalara ilişkin düzeltme yapılarak haberimizi tekrar servis ediyoruz. Saygılarımızla...

Balyoz davasının karar duruşmasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan sanıklar Albay Mustafa Önsel ve Albay Hanifi Yıldırım hakkında, Zaman gazetesi muhabirlerine 'hakaret ve kasten yaralamaya teşebbüs etmek' suçlarından dava açıldı. İddianamede Önsel'in 11,5 aydan 6 yıl 1 aya, Yıldırım'ın ise 3,5 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasının 21 Eylül 2012 tarihli karar duruşmasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan tutuklu sanıklar Albay Mustafa Önsel, Zaman gazetesi muhabirleri Hanım Büşra Erdal ile Göksel Genç'in bulunduğu yere doğru pet su şişesi fırlatmıştı. Önsel, ayrıca tutuklu sanık Kurmay Albay Hanifi Yıldırım ile birlikte Erdal ve Genç'e ağıza alınmayacak küfürler etmişti. Gazetecilerin bulunduğu bölüme geçmeye çalışan Önsel ve Yıldırım, güvenlik önlemi alan jandarmalar tarafından güçlükle durdurulmuştu. Bu sırada sanık avukatlarından İlkay Sezer, iki basın mensubunun önüne geçerek sanıkların saldırısına engel olmaya çalışmıştı.

Reklam
Reklam

Hapis cezalarının tamamının okunması ve duruşmanın kapatılmasının ardından yaşanan bu olayda, jandarma görevlileri iki gazeteciyi duruşma salonundan güvenli bir şekilde hakim ve savcıların giriş-çıkış için kullandıkları kapıyı kullanarak duruşma salonundan çıkarmıştı.

Gazeteciler Erdal ve Genç, olayın ardından avukatları aracılığıyla Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na Önsel ve Yıldırım hakkında şikayette bulunmuştu.

Yaklaşık 6 ay süren soruşturma sonunda Mustafa Önsel ve Hanifi Yıldırım hakkında dava açıldı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Mustafa Önsel'in, 'alenen hakaret' ve 'kasten yaralamaya teşebbüs etmek' suçundan 11,5 ay ila 6 yıl 1 ay arasında hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede, Hanifi Yıldırım'ın da 'alenen hakaret' suçundan 3,5 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Silivri 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından iddianamesi kabul edilen davanın ilk duruşması 14 Haziran'da görülecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: