DÜZELTME -Şehirden Şehre Farklılık Gösteren Ücretsiz Ulaşıma Standart Geliyor

Sayın abonelerimiz,Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in açıklamalarının yer aldığı 'Engelliler için ücretsiz şehirlerarası...

Sayın abonelerimiz,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in açıklamalarının yer aldığı 'Engelliler için ücretsiz şehirlerarası yolculuk Bakanlar Kurulu'na geliyor' başlıklı haberimizde sehven yapılan hata nedeniyle, haberimizi yeniden düzenleyerek tekrar yayınlıyoruz.

Saygılarımızla.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri yakından ilgilendiren şehirden şehre farklılık gösteren ücretsiz şehir içi seyahat hakkıyla ilgili yaptıkları çalışmayı Bakanlar Kurulu’na getireceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Evde Sağlık Hizmetleri Derneği’nin ‘Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu’na katıldı. Bakan Şahin, toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Engelli, şehit yakını, gazi ve 65 yaş üstü yaşlıların ücretsiz şehir içi seyahat hakkıyla ilgili soruyu cevaplayan Bakan Şahin, şöyle konuştu: “Başbakanımızın talimatıyla bir çalışma yaptık. Özellikle şehirden şehre değişen ücretsiz seyahat hakkıyla ilgili engelli, şehit yakınları ve gazilerimizdeki durum ve 65 yaş üstü durumuyla ilgili çalışmamızı tamamladık. Önümüzdeki Bakanlar Kurulu’nda paylaşacağız. Ondan sonra da toplum ve halkımızla paylaşacağız. O konuda farklılıkları giderecek standart getirecek şekilde yeniden düzenleme yapmak istiyoruz. Bu çalışmalar Bakanlar Kurulu’nda netleştikten sonra paylaşmamız daha doğru olur. Şehirden şehre olan farklılıkları gidereceğiz, kendi içinde standart getireceğiz. Özellikle 65 yaş üstü bugün İstanbul’da Ankara’da farklı yapılan uygulamaların hepsini yeniden yapılandırıyoruz.”

Reklam
Reklam

Bakan Şahin, sempozyumdaki konuşmasında da insana verilen önemi vurguladı. Şahin, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Şeyh Edebali'nin bize bıraktığı mirası, sosyal devlet olarak özümsüyor ve gereğini yapmak içinde özveriyle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. Engelli ve yaşlı vatandaşların aldığı hizmetlerin aksatılmadan gerçekleştirildiğini belirten Şahin, engellilerin istihdam edilmeleri için ise boş kadroların oluşturulmaya çalışıldığını ve yaşlı vatandaşların ölümü beklemek yerine, toplum yaşantısında aktif olması için de çalıştıklarının altını çizdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: