DÜZELTME- Tekin: Başbakan ile Çelik'in Boyner'e yönelik sözleri kabul edilemez

Sayın Abonemiz;"CHP'li Tekin: Başbakan ile Çelik'in Boyner'e yönelik sözleri kabul edilemez" başlıklı haberin 2. paragrafının...

Sayın Abonemiz;

"CHP'li Tekin: Başbakan ile Çelik'in Boyner'e yönelik sözleri kabul edilemez" başlıklı haberin 2. paragrafının birinci cümlesinde, sehven, Ömer Çelik yerine Hüseyin Çelik ismi yazılmıştır. Haberimizi düzelterek tekrar yayınlıyoruz. Saygılarımızla.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kişilerin sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla karar alma sürecine katılmaları ve kararlara dair görüşlerini, eleştirilerini iletmesinin demokrasinin gücü olduğunu belirterek, AK Parti zihniyetinin eleştiriye tahammülü olmadığını savundu.

Reklam
Reklam

Yazılı bir açıklama yapan Tekin, Başbakan ile Ömer Çelik'in Ümit Boyner'e yönelik sözlerinin demokrasi, insan ve kadın hakları adına kabul edilebilir olmadığını ifade etti. "Bu, sadece salt diktatör rejimlerde yaşanır. Doğru söyleyenin dokuz köyden kovulduğu bir sistem ne yazık ki Türkiye'de Sayın Başbakan ve onun taklitçisi kurmayları tarafından kurulmuş, söz hakkı sadece övgü sözleri için yandaşlara bırakılmıştır." diyen Tekin, 4+4+4 kademeli eğitim teklifini eleştirenlere yönelik saldırının gün geçtikçe artarak ve seviyesizleşerek devam ettiğini ileri sürdü. Tekin, şöyle devam etti:

"Başbakan Erdoğan'ın bakanları ile birlikte katılacağı, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in de konuşmacı olarak davet edildiği 8 Mart'ta Mardin'de yapılacak 'Kadınların İstihdama Katılımı' konulu panel de iptal edildi. Başbakan ve kurmaylarının, kadının hakkını korumak için çalışana ki hele bir de kendi sindirme politikalarını eleştirene saldırıları her yönden devam ediyor. Bu da göstermektedir ki AKP'nin ne demokrasiden anladığı, ne ülkeyi bütünlükçü bir yapıda yönetmekte bir kararı, ne de çok sesliliğe tahammülü vardır. AKP'nin baskıları kadını ve STK'ları sindirmek üzerinedir. AKP'nin baskıları, benim sözümün üstüne söz söylemeye kimse cüret edemez üzerinedir. Onların ileri demokrasisi kendilerini ilerletmek, kendi söylemlerini güçlendirmek üzerinedir. Eleştirmek, yanlışı söylemek AKP'nin ileri demokrasisinde yer almamaktadır. Ne yazık ki bugün Türkiye'de tek bir suç vardır, o da AKP'nin karanlık planlarını ortaya çıkarmak, yanlışlarını dile getirmektir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz