Düzeltme ve cevap metni

'3 polisin şehit olduğu olayda skandal talimat' başlıklı habere düzeltme ve cevap metnidir.

27.09.2014 günü saat 21:30 sıralarında meydana gelen hain saldırının olduğu Bitlis-Diyarbakır üzerinde bulunan polis kontrol noktasında Trafik, Kaçakçılık ve Terör ile ilgili konularda görevlilerimiz tarafından uygulama ve denetimler etkili bir şekilde yapılmaktadır. Bölücü terör örgütünün en büyük finans kaynağı olan uyuşturucu sevkiyatı ve kaçak sigara ticareti kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü görevlilerimizce bu noktada yapılan çalışmalar sonucu, geçen yılın aynı dönemine göre iki katı aşan oranda yaklaşık 400 kg eroin ve 25 milyon paketin üzerinde kaçak sigara ele geçirilmiştir. Yasa dışı terör örgütünün finans kaynaklarına vurulan bu darbeden rahatsız olmuştur. Ayrıca Bölgede yaşanan gelişmelere bağlı olarak sadece kobra araçlar değil tüm zırhlı araçlarımız ile devriye ve hassas noktalarda bekleme görevlerine ağırlık verilmiştir. Kobra ve zırhlı araçlarımızın yakıt istihkakları sınırsızdır. Son 15 günlük dönemde bu araçlarımızın yakıt harcaması yapılan görevlendirmelere bağlı olarak %20 oranında artmıştır. Bu sayede ilimizde çeşitli yasa dışı eylemlere tevessül etme girişiminde bulunan yasa dışı terör örgütü mensuplarının ve eylemcilerinin her türlü girişimlerine anında müdahale edilerek etkili bir şekilde karşılık verilmiştir. Nitekim kontrol noktamızda yapılan saldırıya görevlilerimizce ve orada bulunan zırhlı araçlarımız tarafından anında karşılık verilerek, saldırı bertaraf edilmiştir. Ancak yüksek görev bilinci ve kararlılık ile hareket ederek olay mahalline takviye olarak gitmeye çalışan zırhlı aracımızın kaza yapması sonucu 3 personelimizin şehit olması bizleri son derece üzmüştür.

Reklam
Reklam

Netice olarak, aynı kaynaktan yayıldığı açıkça belli olan asıl amacının Emniyet Teşkilatı personelimizin moral ve motivasyonunu engellemeye dönük olduğu düşünülen bu haberin tamamen asılsız olduğu ortaya çıkmaktadır.

5187 sayılı Basın Kanunu'nun 14. Maddesi gereğince yukarıda belirtilen "Düzeltme ve Cevap" metninin yayınlanmasını ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini rica ederim.

Orhan ÖZTÜRK

Bitlis Valisi