Düzeltme"Kahire Ticaret Odası'ndan GTO'ya Ziyaret" Başlıklı Haberimizde Yer Alan "7 Milyon" Ifadesi "7 Milyar" Olarak Düzeltilmiştir. Haberimizi Düzelterek Yeniden Yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AA-Kahire Ticaret Odası'ndan GTO'ya Ziyaret

Kahire Ticaret Odası yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı heyet, Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret etti.

Kahire Ticaret Odası yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı heyet, Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret etti.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, ziyaretteki konuşmasında, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin tarihi ve Ortadoğu'daki tüm şekillenmelerde etken olduğunu söyledi.

Kahire Ticaret Odası'nın Ortadoğu'nun en büyük ticaret odası olduğunu belirten Aslan, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla hem Türkiye-Mısır ilişkilerini hem de Gaziantep-Kahire ilişkilerini bu görüşmelerimizde ele alacağız. Son günlerde Mısır'da yaşanan olaylardan sonra Mısır ekonomisi tekrar yükseliş trendine geçmiş durumdadır. Türkiye ve Mısır arasında 2011 yılında 7 milyar doları aşan bir ticaret hacmini yakaladık. Umuyoruz ki bu miktar çok daha yukarılara çıkacaktır."

Reklam
Reklam

Aslan, Türkiye ve Mısır arasında 2005 yılından imzalanan "Serbest Ticaret Anlaşması"nın 2007 yılında yürürlüğe girdiğini anımsatarak, bu süre içerisinde özellikle Türk yatırımcıların Mısır'da ciddi yatırımlara girdiğini aktardı.

Bu dönem içerisinde inşaat ve müteahhitlik sektöründe, Mısır'ın altyapısı konusunda çok ciddi faaliyet olduğunu anlatan Aslan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Gaziantep-Mısır ilişkilerinde geçen yıl itibariyle 150 milyon dolarlık bir hacmimiz var. Ama bunu yeterli görmüyoruz. Önümüzdeki süre içerisinde yapacağımız görüşmelerde bu ticaret hacmini çok daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Dolayısıyla Türkiye ve Mısır arasındaki gerek ekonomik gerek sosyal ilişkilerin geliştirilmesinde bu ziyaretin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Onun için heyet başkanımız ve tüm yönetim kurulu arkadaşlarımıza bu ziyaretleri için teşekkür ediyoruz."

-İslam gücü-

Mısır heyeti adına konuşan Kahire Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Aly Abdelgawad Aly Shokry de oda hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Mısır ve Türkiye arasındaki ilişkilere de değinen Shokry, bir görüşme sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine, "Biz 4-5 senedir Avrupa Birliği'ne (AB) girmeye çalışıyorduk ama şimdi söylüyorum ki, AB'ye girmeye hiç ihtiyacımız yok" dediğini savunarak, "Bu da bizi çok mutlu etti. Orada anladık ki yeni bir 'İslam gücü' var. Mısır ve Türkiye halkı birleştiği zaman orada çok büyük yeni bir güç ortaya çıkacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardında önümüzdeki dönem yürütülecek çalışmalarda işbirliği yapılmak amacıyla protokol imzalandı.

Muhabir: Zerin Özdilek / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz