Düzensiz Regl ve Hamilelik

Düzensiz olan regl olmak daha az doğurganlık olduğum anlamına mı geliyor?

Soru: Regl dönemim çok düzensiz. Her 45 ile 60 günde bir oluyor. Bazen de birkaç ayda sadece bir kere regl oluyorum. Düzensiz olan regl dönemim benim daha az doğurganlık olduğum anlamına mı geliyor?

Cevap: Doğurganlığınızın yaklaştığını belirlemek için doğurganlık belirtilerinden (özellikle servikal sıvı) nasıl çizelge oluşturulacağını öğrendiyseniz, düzensizlik çok da önemli değildir. Fakat siklus çok uzun ise ovülasyon tipik aylık siklus ile oluşmaz.

Bir kadının nasıl doğurgan bir yapıya sahip olduğunu belirleyen yaş, sikluk olup olmadığı ve oluyorsa nasıl, servikal sıvının spermi tutacak kadar ıslak olup olmadığı,döl yatağı tüplerinin açık olup olmadığı gibi nümerik faktörler vardır.Fakat bunlardan en önemlisi yumurtanın kendisini salıvermesidir. Eğer yumurtayı serbest bırakmıyorsanız gebe kalma olasılıklarının çoğunu yitirmişsinizdir.

Reklam
Reklam

Düzensiz regl dönemi olan kadınlara ovülasyon dönemlerinin artması için Clomid gibi doğurganlık ilaçları verilir. Fakat daha çok doğal yollar denemek isterseniz, ilk önce nöropatik hekime görünmekle işe başlamalısınız.

Son olarak agresif bir yaklaşım içerisinde olmayı isteyip istemediğiniz ile ilgili kararınız yaşınıza bağlı olabilir. Ne kadar genç iseniz siklusunuzu değiştirmek içindoğal olarak daha çok vaktiniz var.