Düzensiz Uyku Ve Stres, Kalp Hastalıklarını Tetikliyor

BİTLİS (AA) - Tatvan Devlet Hastanesinde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yaşar Akay, düzensiz uyku ve stresin, kalp hastalıklarını tetiklediğini söyledi.

BİTLİS - Tatvan Devlet Hastanesinde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yaşar Akay, düzensiz uyku ve stresin, kalp hastalıklarını tetiklediğini söyledi. Akay, gazetecilere yaptığı açıklamada, kalp hastalıklarının başlamasına neden olan birçok faktör bulunduğunu, bu faktörlerin en belirgin nedenlerinden birinin düzensiz uyku ve stres olduğunu belirtti. Düzensiz uykunun insan metabolizmasını bozduğunu, buna bağlı olarak insanlarda kalp yetmezliği ve şeker hastalığı gibi hastalıkların baş gösterdiğini ifade eden Akay, şöyle konuştu: "Genel anlamda 'düzensiz uyku uyuyan herkeste bu hastalıklar baş gösterir' diye bir yargı yok. Ancak günlerce uyku düzensizliği yaşayan kişilerde, kalbin düzenli kan pompalayamaması nedeniyle bu hastalık ortaya çıkabiliyor. Bu da kalp yetmezliğine neden oluyor. Stres de kalp hastalıkları başta olmak, üzere birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Stres yaşayan kişide gözlenen kalp atışlarındaki hızlanma, kan basıncındaki artış, bir tür damar sertleşmesi olarak bilinen aterosklerozis hastalığının gelişmesinde hem öncü hem de ilerletici rol oynamakta." İnsanların mümkün oldukça düzensiz uyku ve stresten uzak bir yaşam sürdürmesi gerektiğini vurgulayan Akay, ağır stres altında bulunan kişilerin dönemsel olarak kapsamlı bir kardiyolojik muayeneden geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: