Düzgün Baba Ziyaretgahı'nın Bahçesi Düzenlenecek

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Nazımiye ilçesindeki Düzgün Baba Ziyaretgahı'nın bahçesinde düzenleme çalışması yapacaklarını bildirdi.

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Nazımiye ilçesindeki Düzgün Baba Ziyaretgahı'nın bahçesinde düzenleme çalışması yapacaklarını bildirdi.

Taşkesen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Düzgün Baba Ziyaretgahı'nın ilin en önemli inanç merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Her yıl il dışından ve içinden ortalama 70-80 bin kişi tarafından ziyaret edilen ziyaretgaha rahat ulaşılabilmesi için 2011 yılında başlatılan yol çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Vali Taşkesen, "Düzgün Baba Ziyaretgahları, Nazımiye ilçesinde Düzgün Baba Dağı'nın her iki eteğinde bulunan önemli bir inanç merkezidir. İlimiz ekonomisine de önemli katkısı olan bu ziyaretgahların çevre düzenlemesi çalışması için başlattığımız çalışmalar devam ediyor. En kısa zamanda bu ziyaretgahların çevresini kilitli parke yaparak vatandaşlarımızı tozdan çamurdan kurtaracağız. Vatandaşlarımıza daha temiz ve sağlıklı bir ortam yaratacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Düzgün Baba Dağı'nın her iki eteğinde iki cemevi bulunuyor.

Muhabir: Haydar Toprakçı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz