Düziçi Meyve Üreticileri Birliğinden Fabrika Ziyareti

OSMANİYE (AA) - Düziçi Meyve Üreticiler Birliği Başkanı İsmet Topal, ilçedeki zeytinyağı fabrikalarını ziyaret ederek incelemede bulundu.

Düziçi Meyve Üreticiler Birliği Başkanı İsmet Topal, ilçedeki zeytinyağı fabrikalarını ziyaret ederek incelemede bulundu. Topal, zeytinlerin yağ randımanı, çekim ücreti, makinelerin durumu gibi konularda yetkililerden bilgi aldı. Ziyaretlerin ardından açıklamada bulunan Topal, gemlik türü siyah zeytinin iyi fiyata satılması, üreticilerin cebine sıcak para girmesi ve emeklerinin karşılığını alabilmeleri için fiyat araştırması yaptıklarını söyledi. Fabrikaların siyah zeytin alımına başladığını belirten Topal, şunları kaydetti: "Duble 4 lira, 1 numara 3 lira, 2 numara 2 lira 50 kuruş, 3 numara 2 lira ve 4 numara da 1 lira 50 kuruş olarak üreticilerimizden satın alınmaktadır. Zeytin alımları günlük olup, ödemeler peşin yapılmakta. Kaliteli, güzel zeytin yetiştiren üreticilerimizin zeytinlerini salamuralık satması, yağ çekilmesine oranla en az yüzde 70 daha karlı olmakta. Üretmiş olduğunuz zeytinleri mutlaka salamuralık satın. Bir yıllık emeğinizi heba etmeyin. Kalanı zaten yağ çektireceksiniz. İlçemizdeki fabrikalarımız, birlik üyelerimizin zeytinlerini diğer üreticilere oranla yüzde 2 indirim yaparak daha ucuza çekecek."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz