Düzovalılar: Başka Durak’ın Fikirleri Sadece Elit Kesim Için

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hakan Düzovalılar, Karşıyaka Belediye Başkanı...

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hakan Düzovalılar, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın, ilçeyi sadece Mavişehir, Atakent, Bostanlı ve Yalı’dan ibaret saydığını, fikirlerinin de sadece elit kesim için olduğunu iddia etti.

Şemikler Mahallesi'ni ziyaret eden Düzovalılar, geçen hafta etkili olan yağmurun ardından mahallenin su altında kaldığını, bölgedeki halkın son derece mağdur olduğunu söyledi. Düzovalılar, “Alt geçit sorunu yüzünden canından bezmiş olan, Karşıyaka’nın üvey evladı Şemikler halkıyla birlikte sokaklardaydık. Özellikle 6304 ve 6305 sokaklardaki evlere giriş çıkış olanaksızdı. Tüm mahalle sular altında kalmış, insanlar üst katlardaki komşularına taşınmış ve eşyalarını kurtarma derdine düşmüşlerdi. İki sokağın, evlerin ve işyerlerinin tamamen su altında kalması, Karşıyaka Belediyesi’nin sorumluluk hissetmesine sebep olmamış olacak ki olay yerine gittiğimizde sokaklarda çaresizce bekleyen halk ve su altında kalmış sokaklardan başka hiçbir şey yoktu.” dedi.

Reklam
Reklam

Karşıyaka'nın bir de arka yüzü olduğunu vurgulayan AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Düzovalılar, şunları kaydetti: “Belediye Başkanı Sayın Cevat Durak, her ortamda Karşıyaka’yı kültür ve sanat üssü haline getirmenin birinci amacı olduğunu vurguluyor, çünkü Sayın Durak, Karşıyaka’yı Mavişehir, Atakent, Bostanlı ve Yalı’dan ibaret sanıyor. Elitist zihniyetin ürettiği fikirler de sadece Karşıyaka’nın elit kesimine hitap etmekten öteye gidemiyor. Sayın Durak’ın ürettiği fotoğrafevi, doğa müzesi, eski belediye araçları müzesi ve eski telefon müzesi gibi projelerle altyapı sorunu olan Cumhuriyet, İnönü ve Şemikler mahalleleri gibi yerlerde oturan Karşıyakalılarla resmen alay ediliyor. ‘Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler’ mantığıyla hareket eden Durak, Şemikler’de tabutunu camiye taşıyamayan vatandaşa, ‘Gel Tay Park’ta cüce keçi ve Kamerun koyunu sev.’, evlerini su basan vatandaşa da 'Gel opera izle.' diyor. Sosyal belediyecilik sözünü ağzından düşürmeyen Sayın Cevat Durak’ı, zikrettiği bu sözün ne anlama geldiğini araştırmaya ve gereğini yapmaya davet ediyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: