DYP heyeti, fındığa destek için Fatsa'da

ORDU (İHA) - Aralarında eski bakanların da bulunduğu DYP heyeti, fındığa destek amacıyla Ordu'nun Fatsa İlçesi'ne geldi.

DYP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan, eski bakanlardan Eyüp Aşık ve Saffet Arıkan Bedük, DYP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Keçeci ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Fadıl Ünver'den oluşan heyet, Fatsa'da Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ettikten sonra sırasıyla FİSKOBİRLİK Tarım Satış Kooperatifi, Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ile DYP İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. FİSKOBİRLİK Tarım Satış Kooperatifi'nde yapılan ziyaret sırasında açılış konuşmasını yapan FİSKOBİRLİK Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çoban, fındığa hükümetten destek gelmeden çözüm bulunamayacağını belirterek, "Bizim istifa etmemiz söyleniyor. O zaman hükümet, 2005 fındığının kalan borcunun ödenmesini taahhüt etsin. 2006 arz fazlasının alınmasını taahhüt etsin. O zaman biz istifa edelim. Genel kurula gitmek çok zor değil" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Eski bakanlardan Eyüp Aşık ise, "Amerika'nın tütünü, Fransa'nın pancarı ve Almanya'nın hayvancılığı desteklediği gibi Türkiye'nin de fındığı desteklemesi gerekir. Hiç değilse başbakanın çıkıp 'fındık üreticisinin de ben başbakanıyım' demesi lazım. 'Onlar da benim vatandaşım, onları ezdirmem desteklerim' dese fındık bugün 1 YTL yükselir" diye konuştu.