DYP'den ABD, AB ve AK Parti'ye kınama

SAMSUN (İHA) - Doğru Yol Partisi (DYP) Samsun İl Başkanı Erdem Demirdağ, Irak'ta Müslüman katliamı yapıldığını belirterek, vahşi bir şekilde insanlık suçu işleyen ABD ile ABD'yi kınamayan AK Parti'yi kınadı.

"Ben insanım" diyen herkesin ABD'nin yaptığı katliamı durdurmaya ve vahşete karşı çıkmaya çağıran Demirdağ, "ABD askerlerinin Felluce'de silahsız ve savunmasız sivillere karşı başlattığı çağımızın en vahşi saldırısı artık camilerin basılmasına, yaralı insanların kameralar önünde kafalarından kurşunlanmalarına kadar varmıştır. Irak'ta başka bir ulusa ait topraklar silah zoruyla işgal altındadır. İnsanlık bu suça seyirci kalarak ortak olmamalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'ye karşı insan hakları savunucusu kesilen AB ülkelerini Irak'ta yaşanan insanlık dramına seyirci kalmasından dolayı kınayan Demirdağ, ABD'ye seslenerek, "Artık bu kirli savaşa son verin" diye konuştu.

AK Parti hükümetini de eleştiren Demirdağ, "Üzerinize ölü toprağı mı serildi?" diye sordu. Demirdağ, "Hükümetin, bu rezil ve ahlaksız cinayetleri protesto edecek gücü de mi yok? Sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum; İnsan hakları Irak'ta en rezil şekilde ayaklar altına alınıyor. Toplumdan aldığınız gücü ne zaman göstereceksiniz? Hangi dinde olursa olsun bütün insanlık Irak'ta ABD'nin sergilediği rezil ve utanmaz cinayetlere karşı çıkmalıdır" şeklinde konuştu.