DYP'den Başbakan'a başörtüsü tepkisi

ANKARA (İHA) - DYP Genel Başkan Yardımcısı Selma Acuner, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtü konusunda "mağdur edebiyatı" yaptığını öne sürerek, "Sayın Başbakan, Avrupa Birliği'ne, Amerika'ya ağlamaktan vazgeçin. Mağdur durumda olan başörtülü, başörtüsüz kadınların taleplerine kulak verin, çözüm üretin" dedi.

Acuner yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisine atıfta bulunarak, "Başörtülü kadınların temel hak ve özgürlükleri sorunu, yabancı basına ağlanarak çözülmez. Bu ülkenin başbakanısınız, çözüm üretin" şeklinde konuştu. Hükümetin kadın politikasının ne olduğunun bilinmediğini ve verilen sözlerin yerine getirilmediğini ileri süren Acuner, Erdoğan'ın, temel hak ve özgürlükler için büyük mücadele verip TCK'nın felsefesini özgürleştirmeye ve demokratikleşmeye çalışan etkin kadın örgütlerine "bir avuç marjinal kadın" dediğini bildirdi. Başbakanın, başörtü sorununu çözmek için oy istediğini ve kadınların siyasal yaşamda temsil edilmesini sağlayacağına dair söz verdiğini belirten Acuner, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Sayın Başbakan, Avrupa Birliği'ne, Amerika'ya ağlamaktan vazgeçin. Mağdur edebiyatını bırakın, mağdur durumda olan başörtülü, başörtüsüz kadınların taleplerine kulak verin, çözüm üretin. Halkı oyalamayın, demokratik hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla eşit paylaşımını sağlamak için çalışan DYP kadın kolları sizin yerinize çözüm üretmektedir. AK Partili kadınları başbakanı uyarmaya davet ediyoruz. Sevgili AK Partili kadınlar, fedakarlık ve sabır nereye kadar?"