DYP'den Turizm Bakanı'na istifa çağrısı

ANKARA (İHA) - DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un Rus turistlere ilişkin yaptığı 'sonradan görme' ifadelerine tepki göstererek, "İnsanlar kişisel kanaatleri dolayısıyla yaptıkları yanlışı, gafı özür dileyerek geçiştirebilirler, ancak makamda bulunan kişinin özrünün tek yolu vardır, istifa etmek" dedi.

Adan yaptığı yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un Türkiye'ye gelen Rus turistlere ilişkin sarf ettiği sözlerin, her türlü değerlendirme bir kenara, devlet adamlığıyla, sorumlu siyaset anlayışıyla bağdaşmadığını bildirdi. O makamda oturan bir kişinin beyanlarının sadece kendisini değil aynı zamanda toplumu ve devleti de bağladığını belirten Adan, "İnsanlar kişisel kanaatleri dolayısıyla yaptıkları yanlışı, gafı özür dileyerek geçiştirebilirler, ancak makamda bulunan kişinin özrünün tek yolu vardır, istifa etmek. Söz konusu olan, bu ülkenin aklının ve vicdanının kabul edemeyeceği bir hafifliktir" dedi. Bu vahim durumun iktidar-muhalefet polemiğine de indirgenemeyeceğini kaydeden Adan, "Bu konuda işi iddiaya bindirmek, daha önce de çeşitli defalar yapıldığı gibi 'Ben iktidarım dilediğim gibi hareket ederim' anlayışıyla davranmak bu ülkeye büyük kötülük yapmak demektir" değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

"Ahlaki yükümlülükten, bu ülkedeki engin insan sevgisinden nasip alamayanlar için, bu işin bir de turizm yanının olduğunu belirtmek isteriz" diyen Adan, şunları kaydetti:

"Son yıllarda Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin gelişmesi turizme büyük katkı sağlamıştır. Türkiye'yi tercih eden ülkeler arasında Rusya ikinci sıradadır. Rus turistlerin sağladığı canlılığın çarklarını çevirdiği bir çok sektör mevcuttur. Ülkenin dış ticaret ve cari açığının azalmasında turizm gelirlerinin büyük payı vardır. Yüzbinlerce insan buradan ekmek yemektedir. Bir gafın siyasi bedelinden kaçınanlar, milletin mağduriyetini de hiçbir şekilde ödeyemezler. Sayın Koç'tan, Türk toplumuna ve devletine vermiş olduğu zararı ancak istifa ile telafi edebileceğini hatırlatır ve üzerine düşeni yapmasını bekleriz."