e-Bordro sorgulama ile maaşınızdaki hareketleri görün

e-Devlet Kapısı'nda yer alan e-Bordro sorgulama ile maaşınızdaki hareketleri görebilirsiniz. Yapılan kesintilerden tutun da, ek ödemelere kadar tüm hareketleri e-Bordro sorgulama ile öğrenmek mümkün!

Memurlar Temmuz ayı e-Bordro'larının yayınlanmasını bekliyordu. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından her ay çalışanların erişimine açılan memur e-Bordro'ları yine e-Devlet Kapısı'nda yayınlandı. Memurlar e-Bordro sorgulama işlemini yapabilecekler. Önceleri kamu kurum ve kuruluşlarından gerçekleştirilen bu işlem önce Maliye Bakanlığı'nın internet sitesine taşınmıştı. e-Devlet Kapısı'nın açılması ile pek çok işlem gibi bu işlem de bu çatı altında toplandı ve artık e-Devlet'ten yapılıyor. e-Bordro gibi hizmetlerin online ortama taşınmasının ardından artık insanlar e-Bordro sorgulama için kurumlara gitmeleri gerekmeyecek. Bu hem vakitten tasarruf sağlanmasına neden olacak, hem de vatandaşlar e-Bordro sorgulamasını istedikleri her anda ve her yerde kolayca yapabilecekler. e-Bordro sorgulamak için aşağıda yer alan bağlantıdan faydalanabilirsiniz.

Reklam
Reklam

e-Bordro sorgulama için tıklayın

e-DEVLET ZAMANDAN TASARRUF SAĞLIYOR

Önceleri devlet kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan işlemler için vatandaşlar hem zaman kaybediyor, hem de uzun sıralar bekleyerek kendi işlemlerini yapabilmek için çabalıyorlardı. Ancak internetin yaygınlaşması ve artık mobil olarak da bu hizmetten faydalanmaya başlanması ile 2008 yılında e-Devlet Kapısı: "Devletin Kısayolu" hizmete açıldı. İnsanlar böylece e-Devlet Kapısı'ndan çeşitli işlemleri yapabilmeye başladı. Az sayıda işlemle hizmete başlayan e-Devlet Kapısı'nın kapsamına zamanla eklenen işlemler, bu hizmetin daha aktif kullanılmasının önünü açtı. Bugün bile baktığımızda yeni hizmetleri e-Devlet'e entegre etme aşamasına devam ediliyor. e-Bordro sorgulama, e-Bordro'nun online ortamda yayınlanması aslında yeni hizmet değil. Ancak bu işlemler daha önce Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden gerçekleştiriliyordu. Bir süre buradan yapılan işlemler zamanla e-Devlet Kapısı'na entegre edildi. Bir çok işlemin bu alana entegre edilmesi ile insanlar işlemlerini çeşitli web sitelerini gezerek halletmek yerine, e-Devlet'ten gerçekleştirmeye başladı.

Reklam
Reklam

Maliye Bakanlığı'nın kimi hizmetleri e-Devlet Kapısı'ndan yapılabilirken, bazıları ise halen kurumun internet sitesi üzerinden sunuluyor. e-Bordro sorgulama, e-Bordro doğrulama, e-Yolluk uygulaması işlemleri Maliye Bakanlığı'nın e-Devlet Kapısı'nda yer alan işlemleri. Diğer yandan e-Beyanname vew e-Kütüphane işlemleri ise hala sadece kurumun internet sitesinden yapılıyor.

e-DEVLET KAPISI'NDAN NASIL FAYDALANABİLİRİM?

e-Devlet Kapısı'ndan hemen hemen tüm kurumların çeşitli işlemleri yapılabiliyor. Ancak bu işlemleri online ortamda yapabilmek için öncelikle e-Devlet şifresi satın almanız gerekmektedir. e-Devlet şifrelerini PTT şubelerinden satın alabilirsiniz. Ardından sisteme T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi kullanarak girebilirsiniz. Ana sayfaya geldiğinizde ekranın solunda yer alan e-Hizmetler arasında hangi kurumun, hangi işlemini gerçekleştirecekseniz, bu işlemi bulabilirsiniz. Örneğin; e-Bordro sorgulama işlemi için Maliye Bakanlığı hizmetlerini bulmanız gerekmektedir.

E-BORDRO SORGULAMA İLE NELERİ GÖREBİLİRİM?

Bordrolar bir hesaptaki hareketliliği ayrıntılı olarak gösteren tablolardır. Günümüzde daha çok ücret yahut maaş karşılığı yapılacak ödemenin ayrı ayrı ve detaylı olarak gösterildiği bir cetveli ifade eder. Memur maaşları bordroları da her ayın 14'ünde Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanır. Çalışanlar bu bordroları online ortamdan inceleyebilir. Bu e-Bordro'lara e-Devlet Kapısı'ndan ulaşılırken, çalışanlar burada maaşlarında yaşanan ödemeleri, kesintileri, ek ödemeleri v.s. görebilir.

Reklam
Reklam