e-Devlet'ten HGS sorgulama işlemi yapmak mümkün

e-Devlet kapısındaki HGS sorgulama işleminden, hesap ve ilhalli geçiş bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. HGS sorgulama işlemlerinden faydalanmak için yapmanız gereken tek şey ise e-Devlet şifresi almak.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) e-Devlet'te! Kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen pek çok işlemin internet üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmesine olanak veren e-Devlet kapsamına HGS uygulaması da eklendi. e-Devlet kapısı olarak bilinen ve kullanıma açılan bu portaldan yapılabilecek pek çok işlem var. HGS geçiş bilgilerinizi sorgulama işlemi bunladan yalnızca biri. (Hızlı Geçiş Sistemi) HGS ya da e-Devlet çatısı altında yapılabilecek pek çok işlemi gerçekleştirmek için ilk yapılması gereken şey ise bir e-Devlet şifresi almak. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetten yararlanmak için önce PTT şubelerinden bir şifre almak ve kullanıcı oluşturmak gerekiyor. 2 TL karşılığında tüm PTT şubelerinde gerçekleştirilen bu işlemin ardından artık bir e-Devlet hesabına sahip oluyorsunuz.

Reklam
Reklam

HGS İHLALLİ GEÇİŞ BİLGİLERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ

e-Devlet'in bu uygulamasıyla vatandaşların sıra bekleme derdi son buluyor. e-Devlet sistemine T.C. Kimlik Numarası ve size verilen ya da sizin belirlemiş olduğunuz şifreyi kullanarak giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapılmasının ardından PTT başlığı altında bulunan HGS hizmetinden yararlanabilirsiniz. HGS uygulamasıyla hesap bilgilerinizi sorgulamanın yanında ihlalli geçiş bilgilerinizi de öğrenebilirsiniz. e-Devlet hizmetleri arasında yalnızca HGS hesap bilgileri ve ihlalli geçiş sorgulaması bulunmuyor. Bunun yanında sigorta bilgilerinizi de e-Devlet'ten takip edebilirsiniz. Ayrıca pek çok kamu kurum ve kuruluşundan yapılan işlemleri de e-Devlet'te bulabilirsiniz.

HGS GEÇİŞ İHLALİ VE HESAP BİLGİLERİ SORGULAMA

HGS geçiş ihlali ve HGS hesap bilgileri sorgulama uygulaması üzerinden aracınıza kayıtlı bir borcun bulunup bulunmadığını öğrenebilirsiniz. Bu işlemi e-Devlet'ten yapmak için öncelikle portala giriş yapmak gerekiyor. e-Devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza ve T.C. kimlik kartı ile işlemlerden kendinize uygun olanı seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Daha sonra HGS hesap bilgileri sorgulama ya da HGS ihlalli geçiş bilgileri sorgulama uygulamasına girerek hesap bilgilerinizi veya geçiş bilgilerinizi görebilirsiniz.

Reklam
Reklam